Toyota FunCruiser RAV4 1998: Stuurhuis

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 94

Hallo autoliefhebbers,
Ik heb een probleem met mijn stuurbekrachtiging van mijn rav4. De auto is van 1998 een benzine uitvoering met een 2.0 liter motor en een 5 versnelling handbak.
Het probleem is de bekrachtiging van het stuur,
naar rechts sturen werkt deze goed maar naar links gaat deze zwaar en werkt de bekrachtiging bijna niet.
Heeft iemand dit probleem eerder meegemaakt en eventueel een oplossing. Bij voorbaat dank. groet Rob.

Rob Verweijen

Geplaatst door Rob Verweijen (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota FunCruiser RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 1 jaar geleden

pompdruk laten meten , maar vermoed een defect stuurhuis , lekt deze olie ?

Michiel-0478 (30), 1 jaar geleden

https://problemcar.nl/topic/toyota/stuur...

Mogelijk blijft de schakelplunjer in de pomp hangen. Zie bijgevoegde bijdrage. Deze schakelplunjer schakelt tussen druk in de ene kant stuurhuis en de andere kant. Door slijtage kan er een scherp randje aan komen en blokkeert hij in zijn schacht. Een klein beetje zoeten (afronden) met fijn schuurpapier zou het probleem kunnen verhelpen.

Rob Verweijen (0), 1 jaar geleden

Dank voor de reacties mannen, maar heeft er iemand een schema tekening hiervan (de pomp en het stuurhuis) van deze rav4? En Kaleido 1 de pomp of stuurhuis lekt niet, naar recht draaien dan zie je dat de olie word rond gepompt en je hoort het overdruk klep, maar linksom niet. Rob

Michiel-0478 (30), 1 jaar geleden

Je verhaal sterkt mijn vermoeden dat de plunjer blokkeert. In bijlage zie je een plunjer met veer. Deze zit achter druk of retourleiding. Welke weet ik niet meer. Ik denk drukleiding. Ik zou ze gewoon losmaken en voelen of de plunjer scherpe randjes heeft. Een tekening zal je niet veel helpen. Pompen zijn allemaal ongeveer gelijk. Bestaan uit schottenpomp voor druk tot ca 80 bar. Wisselklep (plunjer) en overdruk ventiel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota FunCruiser RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.