Toyota Yaris Verso: Te hoge en fluctuerende toeren bij 'koude' start.

Bouwjaar: 2003

Het toerental bij koude start is 2000 tot 2250 rpm. Dit loopt dan langzaam terug naar ongeveer 1250 en begint dan geleidelijk op en neer te lopen tussen 1250 en 2000 rpm. Na een stuk of zes keer op en neer pendelen stabiliseert het toerental uiteindelijk op 1000 tot 1250 en blijft dan verder heel rustig en normaal lopen.
Dit is een zeer vervelend verschijnsel en doet zich ook voor bij warme motor als hij ongeveer 20 minuten niet heeft gelopen ; met het verschil dat hij dan sneller stabiliseert op een aanvaardbaar toerental.
Het gasklephuis is al gecontroleerd, schoongemaakt en uiteindelijk vervangen, maar zonder resultaat.
Verdere navraag leert dat meerdere Yarissen Verso (van bouwjaar 2003?) hetzelfde gedrag vertonen en dat Toyota dit normaal vindt aangezien "het geen kwaad kan".
Zijn er anderen die dit ook vervelend vinden of eigenaren (dealers) die hier een oplossing voor hebben gevonden?

Jan Scholte

Geplaatst door Jan Scholte (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Japan (0), 19 jaar geleden

Jan, heb hetzelfde voorgehad bij mijn Carina E, was een 1.6 GLI. Bij mij danste de toerenteller soms, is heel vervelend. Ze hadden gasklephuis gereinigd, nieuwe bougies, zou ook de kabels eens vervangen. Laatste optie maar niemand aan denkt, zou het veertje kunnen zijn, dat aan je gasklephuis zit, als ik daar aan trok, dan was het euvel verholpen. Vind het wel vreemd, want alleen de Europese Toyota's hadden er last van, en jij hebt een Japanse.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.