Toyota Carina E: Tegendruk uitlaat bij stationair

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4AFE 1.6 GTSi

Na problemen te hebben met het stationair lopen van de auto, het afslaan en niet meer starten, heb ik de bougies en het luchtfilter vervangen.
Starten deed hij weer, maar niet van harte. Ik heb een sportluchtfilter en een sportdemper op m'n uitlaat. Na opnieuw dezelfde klacht te hebben gehad werd in de Toyota garage geconstateerd dat er te weinig tegendruk zou zijn om de motor goed te laten lopen en moest vanwege deze klacht het middendeel van de uitlaat met katalysator worden vervangen. Heeft iemand ervaring met déze klacht en/of met deze oplossing?

Runner1671

Geplaatst door Runner1671 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

walter hoe lang zit die demper er onder ik weet namelijk wel dat bij het monteren van sportdempers de tegendruk kan veranderen en dat dit er voor kan zorgen dat de auto gaat inhouden of stoteren.
dus eigenlijk zou je je oude uitlaat eronder moeten zetten en kijken wat er daan gebeurt maar ja deze zul je niet meer hebben.

groetjes jan.

Runner1671 (0), 17 jaar geleden

De demper zit er nu een half jaar onder en ik heb nu voor het eerst ook maar iets van een probleem. In de Toyota garage is ie opnieuw afgesteld, maar het toerental blijft veel te laag. Bij een warme motor en terugschakelen vált het toerental werkelijk naar beneden en moet ik spelen met m'n gas om de motor niet af te laten slaan bij b.v. stoplichten. Oude uitlaat is er inderdaad niet meer en geen optie dus. Maar het middendeel schijnt vervangen te moeten worden, omdat je aan de voorzijde ook hoort hoe ie lucht verliest...
Hij moet binnen een maand voor de APK, dus ik wil graag voor een auto van 13 jaar uiteraard een goed(koop)e oplossing. helemaal zonder kleerscheuren zal niet lukken ben ik bang...
groeten Walter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.