Toyota Verso 2012: Thuiskomer/ led-verlichting

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2ZR-FAE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 108

Beste lezers,

Afgelopen weekend een Verso 2012 7 zitter opgehaald voor mijn vrouw.

In de koffer ligt geen reservewiel maar een irritant pompje, hier wil ik vanaf. Een normaal wiel krijg ik er niet ingelegd want je kan deze niet onder de bank schuiven. Zou dit wel lukken met een thuiskomer? Iemand hier ervaring mee? Iemand een adres waar ik er eentje kan kopen?

Ik ben bezig de binnenverlichting te vervangen door ledlicht. Hoe krijg ik in hemelsnaam de verlichtingshouder voor de binnenspiegel los?
Was al bezig geweest met de bijgeleverde spatel maar er komt weinig beweging in. Dacht zal het eerst vragen voor ik de boel sloop.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Verso2012

Geplaatst door Verso2012 (50) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Verso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (700), 3 maanden geleden

Ik durf eerlijk gezegd niet te zeggen of er een reservewiel (thuiskomer)
in zal passen, je kunt byv. bij een autodemontage bedrijf kijken of ze
een (passend voor jouw auto) reservewiel (thuiskomer) hebben liggen,
kun je ter plekke meteen kijken of hij in de auto past.
*Welke van de 2 soorten verlichtings units heb je ?
de Kleine unit zoals op afbeelding (1)
of de Grotere unit zoals op afbeelding (2)....,
de kleine unit dient geheel uit het plafond losgemaakt te worden,
deze zit met 4 metalen clips vast, lampjes zijn vanaf de achterzijde
van de unit bereikbaar,
bij de grote unit dienen de doorzichtige kunststof glaasjes er uit gewipt
te worden, met een kunststof spatel beginnen aan de zijde van de `klem-houders`,
zie afbeelding (3). *met beleid de kunststof klem-houder kan breken.

. . .

Myrte (45), 3 maanden geleden

Voor uw vragen over het vervangen van het pompje door een thuiskomer en het vervangen van de binnenverlichting door ledlicht in uw Toyota Verso 2012, zijn hier enkele algemene adviezen:

Thuiskomer voor Toyota Verso 2012: Het is mogelijk dat een thuiskomer, ook wel een noodwiel genoemd, past onder de bank van uw Verso, afhankelijk van de specifieke afmetingen en de beschikbare ruimte in uw model. Thuiskomers zijn ontworpen om minder ruimte in te nemen dan volwaardige wielen, waardoor ze vaak gebruikt kunnen worden in situaties waar een standaard reservewiel niet past. U kunt het beste deze vraag voorleggen aan een dealer of specialist die bekend is met uw model om zekerheid te krijgen.

Aanschaf van een thuiskomer: Voor de aanschaf van een thuiskomer kunt u terecht bij Toyota dealers, auto-onderdelenwinkels, of online marktplaatsen. Het is belangrijk om te zorgen dat de thuiskomer compatibel is met uw auto qua afmetingen en bevestigingswijze.

Vervangen van binnenverlichting door LED: Voor het vervangen van de verlichtingshouder bij de binnenspiegel, en het voorkomen van schade, is het belangrijk om te weten dat veel van deze houders met clips of specifieke bevestigingsmechanismen vastzitten. Een algemeen advies is om voorzichtig te werk te gaan en indien mogelijk een handleiding of instructievideo te raadplegen die specifiek is voor uw model auto. Dit kan helpen om te zien hoe de houder bevestigd is en hoe deze zonder schade losgemaakt kan worden.

Als deze algemene tips niet voldoende helpen of als u meer specifieke informatie nodig heeft, raad ik u aan contact op te nemen met een expert via WielWeet.nl op hun contactpagina https://wielweet.nl/contact/. Zij kunnen u mogelijk voorzien van meer gedetailleerde instructies of u doorverwijzen naar betrouwbare leveranciers voor de onderdelen die u zoekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Verso of stel zelf een nieuwe vraag.