Toyota Verso 2012: motor slaat af en wil niet starten

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1NR-FE, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 73

Hallo
Vandaag stond ik bij de verkeerslichten stil. Motor was door het start-stopsysteem uitgeschakeld. Bij groen licht haalde ik mijn voet van het rempedaal af om de motor te starten. De motor sloeg aan en is direct weer afgeslagen. Na meerdere pogingen (startknoop lang ingedrukt houdend) sloeg de motor aan en kon verder. De motomanagementlampje en het lampje met een auto en slipsporen bleven aan. De auto wilde niet goed accelereren. Bij een benzinestation gestopt de motor afgezet en 15 minuten later de motor weer gestart. De voornoemde lampjes bleven echter branden en accelereren werd ook niet beter op. Dit probleem heb ik ongeveer 1 jaar geleden ook gehad. Toen was na 15 minuten wachten alles weer goed tot vandaag dus.
Kan dit probleem door het start-stopsysteem veroorzaakt zijn?
Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn en hoe te verhelpen/voorkomen dat het weer gebeurd
De auto heeft in oktober 2023 bij de dealer een onderhoudsbeurt gehad

Met vriendelijke groeten

Han

hannouygul

Geplaatst door hannouygul (0) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Verso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door harry4203 (755) PRO, 3 maanden geleden

Ik zou zeggen, laat de auto om te beginnen eens uitlezen. Zo gissen naar een oorzaak heeft niet zoveel zin.

    Hey Harry4203
    De vraag heb ik rond middernacht geplaatst en de volgende ochtend had ik al spijt van gekregen. Zoals je zei uitlezen is de enige juiste eerste handeling wat ik ook ga doen
    Met vriendelijke groeten
    Han - hannouygul (0), 3 maanden geleden
    Sindsdien verschillende ritten gemaakt de storing is niet meer opgetreden. de toppic kan worden adgesloten - hannouygul (0), 3 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Verso of stel zelf een nieuwe vraag.