Toyota Corolla: Tikkend geluid bij wegrijden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 VVTi

Een Corolla wagon 1,6 VVTi ( nieuw model ) geeft bij wegrijden in bocht naar rechts een tikkend/ratelend geluid, het geluid zit duidelijk links bij voorwiel en is ook waarneembaar bij bocht naar rechts maar in mindere maten.

Wiellagers en wielophanging lijken o.k. maar het lijkt ook of er een onbalans in de aandrijving zit bij optrekken, de frequentie van het geluid is hoog ( lijkt of noppen van band tegen modderkuip komen ) hoger dan geluid van kapotte aandrijfaskoppeling.

De auto is uitgerust met orginele 16" alloy velgen.

Iemand enig idee?, heb probleem al bij diverse Toyotadealers voor gelegt maar geen enkele heeft het juiste andwoord.

Wel werden er al suggesties gegeven van teflon tussen velg en band spuiten tot aandrijfashoes insmeren met vet, maar de juiste bruikbare oplossing heb ik nog niet gevonden.
Ook valt de auto in de terugroepactie van de sturstang maar dit lijkt me helemaal niet het probleem.

sterling

Geplaatst door sterling (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jim Broerse (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi ik kan je zo even snel geen oplossing geven zonder het gehoord te hebben maar ik kan je wel vertellen dat het in iedergeval niet niet de stuuras is, ik heb er daar al zo veel van vervangen voor die terugroep aktie en dat is alleen maar uit voorzorg.

groeten jim

janrietman (0) PRO, 17 jaar geleden

dit is meestal het geluid van een aandrijfas de homoconeet zal wel stuk zijn.

Toyota11662 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het zou een aandrijfas kunnen zijn, maar dat heb ik nog nooit meegemaakt. Heb je al geprobeerd om je ankerplaat achter je remschijf iets naar achteren te duwen.

henktolex (0) PRO, 17 jaar geleden

probeer de spiebanen van aandrijfas aan wielzijde is in te vetten met kopervet.Gegarandeerd succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.