Toyota Corolla: deurslot

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2C-III (2.0D)

Ik heb niet zo lang geleden m'n eerste auto gekocht.

Gisteren had ik ergens m'n auto geparkeerd, wil na een uitstapje mijn deur openen met de sleutel, wat niet blijkt te lukken. Ik zie dat het gleufje zo'n 20° naar rechts gedraaid staat, en dat mijn sleutel slechts voor 3/4 in de gleuf raakt. Als ik nu mijn deur toesla, en van binnenuit vergrendel (en langs een andere deur naar buiten ga), springt mijn deur open wanneer ik buiten 2x aan het handvat trek.

Enkele vraagjes:
- lijkt jullie dit sabotage?: Heeft iemand er bvb. een schroevendraaier in gestoken en er een goeie draai aan gegeven? Voorheen heb ik nooit last gehad van dat slot.

- ik wil er zelf even naar kijken, maar krijg de binnenbekleding niet van m'n deur. Van binnenuit gezien (bestuurdersdeur) heb ik links aan de deur 2 clipsjes verwijdert, onderaan 2 kruisvijsjes, rechtsboven (in de buurt van de spiegel) 2 dikkere vijsjes verstopt achter kleine dekseltjes, het miniopbergvakje met een vijsje onderaan, en heb ik het vijsje uit de hendel om de deur te openen losgemaakt. Nu vraag ik mij af hoe ik het hendeltje voor de ruit dat hendeltje om de deur te openen netjes los kan krijgen ... Dit lijkt een onnozele vraag, maar ik wil niet teveel beschadigen ...

- wat kost (grootteorde) een nieuw deurslot voor een dergelijke wagen, indien nodig?


Vriendelijke groeten!

charlesdesmurf

Geplaatst door charlesdesmurf (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michiel7811 (0), 17 jaar geleden

Ga eens bellen met CAR in Nijkerkerveen. Verder kan ik je adviseren in de vraagbaak te kijken in de bibliotheek ofzo.

Groet,

Michiel

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

het lijkt inderdaad op sabotage, maar hoeft niet perse.

De raamhendel kan op 2 manieren vastzitten,
1- een afklikbaardopje/kapje aan de zichtzijde waarachter een schroefje zit
2- een veertje achter de handel, hiervoor duw je de binnenbekleding een beetje terug, en kan je met een haaknaald oid het veertje eruittrekken.

Let wel dat je de raam helemaal boven zet voordat je de handel erafhaalt, anders kun je niet bij het slot komen.

Prijs kan ik je niet vertellen, daarvoor zul je naar de plaatselijke VERDELER moeten.

Groeten en succes Marcel

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

In de vraagbaak word geadviseerd de clip met een strook doek los te halen. Door de doek heen en weer te trekken kun je de clip loshalen zonder de bekleding te beschadigen. Voor de rest is het een kwestie van bekleding naar je toe trekken. Verder sluit ik me aan bij Michiel dat CAR in Nijkerkerveen waarschijnlijk wel een set andere sloten voor je heeft liggen :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.