Toyota Corolla Verso: Toyota Verso 1.8 CVT fluittoon bij lage snelheid

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 VVT-i valvaematic

Hallo lezers,

Sinds kort zijn we in het bezit van een Toyota Verso met CVT automaat huidige kilometerstand 9250 km. Prima auto, rijdt heerlijk al valt me iets op, waar hopelijk iemand van jullie mij meer over kan vertellen. Bij het rijden bij ons in de straat na een rit viel me op ( ik had t raam open) dat er een licht gierend geluid van de auto af komt. Mijn eerste ingeving is de CVT bak. Het is niet heel hard en in de auto hoor je niks, maar via het open raam hoor je een soort "turbofluitje". Dit valt vooral op als je dus niet hard rijdt, en snelheid mindert, zo vanaf 25 km/u, je hoort de toon dan lager worden. Is iemand dit bij zijn auto meer opgevallen? Het heeft niets met de remmen te maken, als je die indrukt klinkt de toon onveranderd (behalve dan dat hij wat sneller lager wordt vanwege het remmen. Het lijkt vanuit de aandrijflijn te komen. Onze dealer heeft het geluid gehoord en is van mening dat de auto er oud mee wordt, maar verklaren kunnen ze het niet. Voor de duidelijkheid: je hoort het dus met open raam, en het beste als je langs een muurtje rijdt of zo. Heel erg hard is t niet maar wel opvallend

Alvast bedankt voor uw reacties.

Groet,

Raymond

ray8868

Geplaatst door ray8868 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (545), 11 jaar geleden

De fluittoon (turbofluitje) die je bedoelt herken ik wel ,
Lijkt meer op een toon die je weleens (bij sommige) auto`s hoort als de radio zachtjes "meefluit" met het motor toerental .

Mijn auto (Toyota Paseo) heeft dit ook bij lage snelheid , ook alleen hoorbaar als je met de raam open door een straat rijdt .
Ik vind het persoonlijk niet storend .

Denk dat je er geen zorgen over hoeft te maken . en dat je auto er idd oud mee kan worden .

ray8868 (0), 11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Dankzij een tweetal hulpvaardige dealers is 't probleem opgelost. We hebben in exact dezelfde Verso gereden en deze bleek t zelfs nog erger te hebben! Kennelijk toch een geluid wat bij deze CVT transmissie hoort. Deze auto had ca 13500 km gereden. Gevalletje "aard van het beestje" dus.

In elk geval bedankt voor jullie medewerking en belangstelling, ik fluit rustig verder ;-)

Groet,

Ray

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.