Toyota Corolla: Toyota Corolla 1.6 1.6-16v VVTI olieverbruik deel 2

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16v VVTI

Hallo iedereen,

Eerste vraag:
ik overweeg een tweedehands Toyota Corolla te kopen model: 1.6-16v VVTI bj 2001. Nu is mij duidelijk dat sommige Toyota's een probleem heeft met teveel olie verbruik. (kwaaltjes overal op internet te vinden) Is er geen andere optie dat teveel olieverbruik eerder opvalt behalve dat je misschien tig honderd kilometers moet rijden en dat je vervolgens door het controleren van de oliepeil erachter komt dat de oliepeil na mate van tijd is gezakt!

Tweede vraag:
Wat is het verschil trouwens in een G6 behalve dat de G6 beschikt over 6 versnellingen...? Wel jammer dat de Co2 verbruik hoger ligt dan bij een normale 1.6. Raar of niet soms? je verwacht dat als je beschikt over een 6de versnelling dat de auto ook zuiniger is dan een normale 1.6 met 5 versnellingen. Of klopt dit niet..

Heeft iemand al voor elkaar gekregen dat de dealer garant staat als er sprake is van teveel olie verbruik dat de dealer dit zelf oplost.. Of dat er misschien een coulance is bij de importeur van Toyota. Dit lees je soms ook.

Heb zelf de Toyota importeur gesproken en ze kunnen niet altijd inzien in hun gegevens welke auto het probleem heeft met teveel olieverbruik.
Jammer dat je niet kan uitsluiten of het misschien aan een bepaalde motorcodes ligt van Toyota.

Graag jullie mening/uitleg.

Bedankt!

skodafabia

Geplaatst door skodafabia (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Wat verwacht je nog van de garage of importeur bij auto's van meer dan 10jaar oud.
Alle eventuele modificaties zijn allang en breed uitgevoerd en wat verwacht je redelijkerwijs van een auto van meer dan 10 jaar oud.
Een jaar apk en een ingevuld serviceboekje is het hoogste wat je kunt verwachten.

kaleido 1 (1610) PRO, 11 jaar geleden

Nieuwe auto kopen dan kun je aanspraak maken op alle dingen die je wilt.

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

skodafabia


Problemcar.nl houd zich voornamelijk bezig met het oplossen van technische problemen.
Om eigenschappen van voertuigen te bespreken zijn er een tal van mediums te vinden waar je antwoord zult vinden op al uw vragen.

Natuurlijk willen we u best een stukje op weg helpen:

www.autoweek.nl www.autozine.nl

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.