Toyota Avensis: trage acceleratie en herrie koppeling

Bouwjaar: 1998

Hallo, ik heb naar alle tevredenheid een Avensis 1.8 lean burn Linea sol uit 98 (voorproductiemodel). Maar af en toe lijkt ie wel feller dan normaal, heb soms ook het idee alsof ie altijd een beetje het lean burn effect toepast, dus niet helemaal volledig inspuit.
Verder wil de koppeling nogal regelmatig kreunen bij optrekken als je 'm net laat slippen (vind 'm lastig te doseren). De dealer zegt dat het vanwege de eerste asbestloze generatie koppelingen is. Zijn er meer mensen met deze ervaring(en)?

Fazero

Geplaatst door Fazero (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Marc Bouman (0) PRO, 18 jaar geleden

Herrie koppeling is een bekend probleem, met nieuwe koppelingsplaat en drukgroep is het over maar als je er niet aan doet wordt de auto er oud mee.
Het leanburn effect gaat over als je het gaspedaal meer als half intrapt en het groene economic lampje uit gaat. Hier voor lijkt de motor soms geen vermogen te hebben, is normaal.

Fazero (0), 18 jaar geleden

De avensis heeft het economic lampje niet, alleen de carina had deze. Als ik het goed had doet de Avensis het alleen nog maar in 4 en 5 boven de 90 ofzo. Daarom vind ik het zo raar dat ie in alle lage versnellingen soms gewoon wel sterk is maar meestal niet. Vanmorgen voelde ik het ook, leek net of ie ineens ff overschakelde. Zal er zaterdag wel even mee langs de dealer gaan, heb nog ruim een half jaar garantie.
Koppeling laat ik dan maar zo, als het geen echt gebrek is.

Marc Bouman (0) PRO, 18 jaar geleden

Zelf rijdt ik op dit moment ook met een avensis 1.8 Lean burn '98.
Het economic lampje zit rechts onderin op het dashbord. Het brandt groen bij mm en gaat uit bij een homogeen mengsel.
Misschien lampje stuk ?

Fazero (0), 18 jaar geleden

hee apart... nooit opgevallen dat er een lampje zou moeten zitten, ff inspecteren zo!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.