Toyota Avensis: diverse diesels en koud weer ( onder de 5 graden)

Bouwjaar: 1999

Hallo,
wie heeft er een idee welke onderdelen van een diesel gevoelig zijn voor een daling van de buitentemperatuur, onder de ongeveer 5 graden. Dus wat kan het stotteren bij accelereren van zowel een koude als warme motor veroorzaken, met name rond de 2000 toeren?

met dank PL

Geplaatst door

PL (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Te slappe distributie riem. Bleek bij mij ('98, 2.0 TD) ook het geval. Zie eerder topic, tijd terug. Stotteren rond 2.000 toeren, met name bij koud weer, ook als aanjager/airco aan staat bij stationair.

Heb zelf gekocht met 101.000 dkm, riem was net vervangen. Al vrij snel merkte ik het stotteren op. Dealer waardeloos (A'dam Zuidoost), enorme beunhazen. Later van alle sgeprobeerd, maar na tips op dit forum dat het d-riem zou zijn: jawel, direct verdwenen. Nu loopt íe weer een stuk soepeler!

Jelle95 0

18 jaar

Hallo Jelle95, klopt bij mijn avensis was dit ook het probleem, Dus na het kopen van de Picnic heb ik direct de riem laten vervangen, maar helaas zonder resultaat. Het effect is echter exact hetzelfde.

PL 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.