Toyota Yaris 2003: uitval stuurbekrachtiging en abs lamp brand

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 64

Goededag allemaal, ik ben nieuw op dit forum wegens een vraagje over mijn yaris.

Sinds kort heb ik het volgende probleem. Paar weken geleden had ik een raar geluid onder de motorkap, bleek dat de lagers van de dynamo aan z'n eind waren. Heb deze laten vervangen, maar sinds kort heb ik het probleem, dat me abs lamp gaat branden, stuurbekrachtiging gaat uit, radio valt uit, en verlichting valt half uit. Dacht daar moet een nieuwe accu in, dus nieuwe accu erin, maar probleem blijft helaas. Na 1 dag is de accu gewoon leeg. Na die melding zet je de auto uit, en weer aan, en dan is de accu dood. Soms gaat ie weer aan na half uurtje gestaan te hebben, maar meestal niet. Iemand een idee waar het aan kan liggen? Alvast bedankt... mvg rene

rene1971

Geplaatst door rene1971 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Michiel-0478 (30), 1 jaar geleden

Lijkt mij dat de accu niet goed bijgeladen wordt. En die andere zaken hebben ook te maken met te lage spanning. Met name de powersteering. Ik zou eens teruggaan naar de installateur van de dynamo.

Jeraevers (10), 1 jaar geleden

Nergens een (massa)kabel die slecht contact geeft, door dat die niet goed is aangedraaid?
Of een gescheurde accuklem, geeft ook slecht contact.

rene1971 (0), 1 jaar geleden

zal het weekend eens kijken of ik een massa probleem tegenkom, en ja dat idee krijg je wel dat de dynamo zijn werk niet doet, of bedrading of net wat....

rene1971 (0), 1 jaar geleden

tis opgelost, het was inderdaad een massa probleem, dank voor het meedenken!!1

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.