Toyota Yaris 2003: Water lekt in kofferbak

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1NZ-FE, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 77

Yaris van mijn zoon stond een paar liter water in de bak van het reservewiel. Binnenbekleding kletsnat, verwijderd en met een tuinslang een aantal testen gedaan. Als de waterstraal zeg maar 10 seconden op de rood omcirkelde plaats (foto 227 en 230) wordt gehouden met de achterklep dicht uiteraard komt er bij de rode pijl (foto 213 en 214) een dun straaltje water naar beneden. Het probleem is zowel links achter als rechts achter.
Deze yaris is een origineel nederlandse auto en heeft naar wij weten nooit achterschade gehad. De naden van de achterklep zijn mooi evenwijdig en aan beide kanten gelijk.

De grote vraag is waardoor komt het water naar binnen?

Mvg Geurt Huibers, Dodewaard

. . . .
geurthuibers@gmail.com

Geplaatst door geurthuibers@gmail.com (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (2375) PRO, 1 jaar geleden

Dan zal daar boven aan of iets verder naar beneden toch iets niet goed afdichten .
Rubber zit strak op de carroserie en sluit goed aan ?
Anders het plastic paneel ook even weg halen dan is het beter te zien.

barendcoppens@telfort.nl (0) PRO, 1 jaar geleden

meestal door de schuimpakking achter de achterlichten,klein randje kit eroverheen en klaar.

    Barend, deze lekkage komt hoger weg.
    Maar wat betreft achterlichten lekkage is dit ook een bekende kwaal bij de Yaris, heb mijn achterlichten ook al gemodificeerd.
    Na zoveel jaren vallen de gebreken eigenlijk best mee. - klaas6290 (0), 8 maanden geleden

klaas6290 (0), 8 maanden geleden

Hoi Geurt, ik had het zelfde probleem met mijn Yaris bj 2001 water in de kofferbak en lekkage langs precies de zelfde route, lek gevonden aan beide kanten bij overgang dakrand achterkant onder de achterklep en een stukje onder het afdicht profiel zichtbaar op je foto (precies waar de carrosseriedelen aan elkaar gehecht zijn en in de fabriek af gekit) schijnt een kwaaltje te zijn als de auto ouder wordt en de kit-naden uitharden.
Had op koude dagen beslagen ramen aan de binnenkant vooral het voorruit dus dacht eerst aan lekkage onder het dashboard gedeelte.
En na lang speuren plekken gevonden goed ontvet en afgekit met butyleenkit (caravankit) omdat deze flexibel blijft.
P.S. geen siliconenkit gebruiken hecht niet goed en geeft in na een zomer problemen ( kwam hier zelf achter) begon weer te lekken.
En oppassen tijdens wassen met de hogedrukspuit!

    @klaas6290. Ik heb ook exact dezelfde lekkage maar ik kom er niet achter waar het water binnenkomt. Zou je met een foto kunnen laten zien waar het water binnenkomt? - Michelluitdordt (0), 4 maanden geleden

Hempie1 (90), 2 maanden geleden

Mogelijk ten overvloed maar zojuist een lekkage opgelost Yaris type 1. Foto's tonen kabeldoorvoer en rubber stop voor ongebruikte doorvoer. Het rubber van de kabeldoorvoer is niet lek maar heeft wel enige speling, hetgeen niet direct opvalt. Rubber stop ook maar bewerkt, ik was toch bezig Zoals Klaas6290 al opmerkte: gebruik butyleenkit die goed kleeft maar zacht blijft. Carosseriebedrijven gebruiken het om naden af te dichten.

Hempie1 (90), 2 maanden geleden

Foto

Hempie1 (90), 2 maanden geleden

Lekkage bron Yaris Type 1

    Sorry, foto plaatsen kennelijk onmogelijk - Hempie1 (90), 2 maanden geleden

Hempie1 (90), 2 maanden geleden

Laatste poging <1Mb

.

Hempie1 (90), 2 maanden geleden

Achterklep geopend, links doorvoer en rechts rubber dop. In het midden sproeierslang, dat rubber is dikker en zit strakker in de uitsparing, (vooralsnog) geen lekkage

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.