Toyota Avensis Verso: Variabel laag toerental bij stilstand

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

In juli 2007 (vakantieperiode) melding motormanagement (lamp ging branden samen met de lampen van het VSC en TRC). Meteen naar Toyotagarage, computer uitgelezen bleek foutcode P2238. Meteen na deze foutmelding viel het mij op dat het toerental van de motor bij stilstand (bv. voor verkeerslicht) lager was dan normaal (500 - 800 tpm ipv. 1000 tpm) en regelmatig wisselde, altijd tussen de 500 en 1000 tpm.

Na vakantie meteen naar Toyotadealer, computer software moest opnieuw geinstalleerd worden. Onmiddelijk daarna was het probleem verslechterd ipv verbeterd. Het toerental van de motor bij stilstand kwam zo laag dat de motor steeds afsloeg op het moment dat de koppeling werd ingedrukt. Meteen weer terug naar garage. Het zou liggen aan het gasklephuis, deze zou verontreinigd zijn. Is inmiddels gereinigd (5 weken geleden) maar de problemen bestaan nog steeds. Welliswaar slaat de motor niet meer af maar het toerental blijft laag (onder de 1000) en variabel.

Wie kent (of herkent) deze problemen en wat was in jouw geval een oplossing? Wat betekent foutcode P2238?

toverkamping

Geplaatst door toverkamping (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

denk luchtmassameter wil ook wel gebeuren.

Bavke (0) PRO, 16 jaar geleden

MOTORREGELSYSTEEM 1AZ-FE > SFI-SYSTEEM 1AZ-FE > P2238 Te lage spanning voedingscircuit verwarming lucht/brandstofsensor (cilindergroep 1, sensor 1)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.