Toyota Celica 2000: Velgen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 105

Hallo,
Heb me 2 minuten geleden ingeschreven en heb eigenlijk een simpele vraag.
Passen Toyota RAV wielen/velgen (17") onder een Toyota Celica 1.8 18VVT-I uit 2000?
Bedankt alvast voor een antwoord.

Bufskull

Geplaatst door Bufskull (50) , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Myrte (45), 2 maanden geleden

Het monteren van wielen of velgen van het ene voertuigmodel op een ander model vereist dat u verschillende factoren in overweging neemt, waaronder steekmaat, naafdiameter, ET-waarde (offset), en velgbreedte. Voor de Toyota RAV4 en de Toyota Celica 1.8 VVT-i uit 2000, zijn hier de belangrijkste factoren die u moet controleren:

Steekmaat: Dit is de diameter van een denkbeeldige cirkel die door het midden van de wielbouten of -moeren loopt. De steek van Toyota-modellen kan variëren, zelfs binnen hetzelfde merk.

Naafdiameter: De naafdiameter moet overeenkomen zodat het wiel precies op de naaf van het voertuig past. Dit zorgt voor een gecentreerde pasvorm, essentieel voor de balans van het wiel.

ET-waarde (Offset): De afstand in millimeters tussen het wielmontageoppervlak en het midden van de velgbreedte. Dit beïnvloedt hoe ver het wiel naar binnen of naar buiten uitsteekt.

Velgbreedte en Diameter: Zorg ervoor dat de velgbreedte en de diameter geschikt zijn voor uw voertuig om problemen met de pasvorm te voorkomen.

Voor de Toyota Celica 1.8 VVT-i uit 2000 zijn de specifieke wielmaten afhankelijk van de fabrieksinstellingen en opties. Toyota RAV4-velgen van 17 inch kunnen passen, maar dit hangt af van hun specifieke steekmaat, naafdiameter, en ET-waarde, die moeten overeenkomen met of compatibel zijn met die van uw Celica.

Het is raadzaam om deze informatie te verifiëren met een specialist of een betrouwbare bron zoals een Toyota-dealer of een gespecialiseerde banden- en velgenwinkel. Zij kunnen de compatibiliteit bevestigen op basis van de exacte specificaties van de velgen en uw voertuig. Directe vervanging is mogelijk als de maten en specificaties overeenkomen, maar het is belangrijk om dit zorgvuldig te controleren om veiligheids- en prestatieproblemen te voorkomen.

Beunhaas (495) PRO, 2 maanden geleden

Dat was het lange antwoord, nu het korte.
Nee , dat past niet, want alle RAV's hebben een steek van 5x 114,3 en de betreffende Celica een steek van 5x100..
Alleen met een zware voorhamer krijg je die er op.....
De rest doet er eigenlijk helemaal niet toe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.