Toyota Avensis: vermogen blijft soms weg

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: d4d

het vermogen komt soms niet op bij het optrekken meestal als ik de auto laat uitrollen of remde als je daarna het gas er weer vol opzet is soms! het vermogen bijna helemaal weg hij versneld dan zeer langzaam naar ongeveer 2000 t/min om dan in een keer weer vol vermogen te leveren ook stotterd hij meestal net voor dat het vermogen weer komt, als je merkt dan hij dit doet kun je ook ff terugschakelen dan spring hij meeteen weer in actie
dit probleem is een aantal keren gebeurt maar lijkt zich steeds meer voor te komen

wie weet de oplossing


ben al naar de dealer geweest hij is uitgelezen maar geen foutcode??

nikkie-franka

Geplaatst door nikkie-franka (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Michiel7811 (0), 16 jaar geleden

Ik vermoed dat dit gewoon normaal is. Vanaf ongeveer 2000 toeren begint de turbo goed zijn werk te doen.
Beste is toerental altijd tussen 2000 en 3000 toeren houden omdat het koppel dan optimaal is. Iets onder 2000 toeren constant rijden kan wel maar je moet niet verwachten dat de motor dan optimaal kan accelereren.

m

nikkie-franka (0), 16 jaar geleden

lijkt mij toch niet omdat normaal als bij 1400 toeren redelijke trekkracht voorhanden is tuurlijk is hij bij 2100 optimaal maar het kan niet zo zijn dant hij het soms helemaal niet meer versneld het is al weer eeen week niet meer voorgekomen en dan plots doet ie het weer niet goed

gr
carolus

robbie f (0) PRO, 16 jaar geleden

hey hallo

vervang de scv kleppen maar op de brandstofpomp, je zult zien dat het probleem opgelost is

mvg robbie

u32976 (0), 16 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem voor. Soms trekt de auto niet door. Accelleren gaat goed tot +- 2500 tpm en vanaf dan gaat het nog maar heel langzaam omhoog. Er is ook geen foutcode. Heb dit vooral voor in 3de en 4de versnelling.

mvanoosten (0), 16 jaar geleden

hallo wat robbie zegt komt inderdaad wel vaker voor dat het de scv kleppen zijn
dan trekt in bepaalde toerengebieden helemaal niet
mvg martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.