Toyota Yaris 2007: Versnellingsbak onderdeel (Foto aanwezig)

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2ZR-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 98

Ik kwam tot stilstand op de weg omdat de koppeling niet meer werkte. De ANWB heeft ernaar gekeken en ontdekte dat het niet een lekkende cilinder was, maar iets binnenin de versnellingsbak. Ik kocht een nieuwe OEM-koppelingset via de dealer en verving deze, samen met de gescheurde ontkoppelingsvork. Maar zelfs na montage werken de versnellingen nog steeds niet. Vandaag hebben we besloten de hele versnellingsbak uit elkaar te halen om te zien wat er mis is. We ontdekten nog een afgebroken onderdeel, maar weten niet hoe het heet. Ik vraag me af of iemand in de community weet wat het is en of het verstandig is om het los te kopen of een tweedehands versnellingsbak te overwegen.

.
SFD

Geplaatst door SFD (50) , lid sinds 1 maand geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (2285) PRO, 1 maand geleden

Als ik het zo zie is dit een schakelvork , zit verbonden met de as van het schakelmechanisme ?
Waar is dat stukje metaal , als dit ergens tussendoor is gegaan heb je elders nog meer schade .
Bakjes liggen er op de sloop genoeg denk ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.