Toyota Carina E: verwarmingsradiator carina E

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000

Hallo Allemaal.

Volgend probleem(pje) stelt zich: Als ik even aan het rijden ben krijg ik een geweldige rare stank binnen in de auto en beginnen mijn ruiten als gek aan te dampen. Blijkt dat het een verwarmingsradiator zou zijn die stuk is. Anti-lek vloeistof reeds in gedaan door de garagist, heeft 1 dag resultaat opgeleverd. Volgende dag was het al terug een beetje erger en de dag nadien kon ik opnieuw met een handdoek in de auto rondrijden. De stank is echt niet te houden (volgens mij ook ongezond) en mijn ruit is eigenlijk meer droog-vuil aangedampt dan vochtig... Nu heeft een maat van mij het idee dat als ik de slangen die naar dat verwarmingsradiatortje lopen zou doorlussen mijn probleem opgelost (ten dele) zou moeten zijn, omdat ik ook nog airco heb. Maar gebruikt de airco datzelfde systeem (verwarmingsradiator) dan niet? Is dit een mogelijke oplossing?
Volgens mijn garagist moet ik 4 maanden wachten op een nieuwe verwarmingsradiator en kost mij dit niet geplaatst en zonder btw 650 eurietjes.....???!!! Een andere oplossing die hij mij aanbiedt is mijn wagen een 3 a 4 dagen missen (1 dag om uit te bouwen, 1 dag voor herstelling en 1 dag om terug in te bouwen, mits de hesteller tijd heeft om mijn radiatortje te maken) en dan de radiator te laten herstellen kostprijs van dit hertelwerk is om en bij de 200 euro enkel voor de radiator (over btw is er toen niet gesproken, dus wie weet hoeveel dit met btw en werkuren weeral gaat zijn).

Heeft iemand een ideetje om dit goedkoop op te lossen

Groeten en dank bij voorbaat
Stephan.

electricbird

Geplaatst door electricbird (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

limbra (565), 13 jaar geleden

Klinkt idd als een lekke kachel radiateur , door lussen is een optie natuurlijk maar geen oplossing, je sluit op deze manier de kachel volledig uit het systeem en dus ook de lekkage.
aangezien een nieuwe kachel radiateur € 650,- euri (???) kost , lijkt mij de goedkoopste oplossing om er een gebruikte (eventueel gereviseerde) radiateur in te laten plaatsen , ook gezien de leeftijd van je auto is € 650,- nogal aan de hoge kant. en zeker voor alleen maar de radiateur zonder montage.
Van een universele (dus geen originele) radiateur voor jouw type auto ligt de prijs rond de € 200,- ex btw en ex montage volgens mijn info .
Of dit kwalitatief erg veel slechter zal zijn denk ik niet.

suc 6 limbra

electricbird (0), 13 jaar geleden

Dus de verwarming via airco zou dan ook niet meer werken als ik zou doorlussen?

limbra (565), 13 jaar geleden

De airco zal zeker nog werken , maar zoals ik al zei is het geen definitieve oplossing om de slangen van de kachel radiateur door te lussen , hooguit een tijdelijke oplossing om de lekkage te stoppen , vaak zijn de aanvoer en de afvoer slangen van de kachel radiateur van verschillende diktes , je zult dus een goed passend "verloopstuk" moeten hebben om dit lekvrij te kunnen maken. het is natuurlijk makkelijker als de slangen dezelfde afmeting hebben.
Ik heb ooit een Chevrolet gehad waarbij ik zo`n door lussing moest maken , aangezien de slangen verschillende diktes hadden was dit een zwak punt in het systeem.
en het heeft ook niet lang lekvrij gewerkt.
Het veelvuldig gebruik van de airco zal het brandstof verbruik omhoog jagen en het airco systeem zal eerder een onderhoud beurt nodig hebben wat ook weer de nodige kosten met zich mee brengt.
ik denk dat het beter is om je kachel radiateur te vervangen c.q. te laten repareren (indien nog mogelijk).
er zijn goedkopere oplossingen dan de € 650,- die de garage vraagt voor deze radiateur.
Ik kan begrijpen dat dit bedrag een aanslag is op je beurs , maar helaas kost autorijden geld.

misschien een optie om eens bij de sloop (auto recycling bedrijf) rond te kijken en te vragen , ze hebben vast wel goede en lek vrije radiateur liggen voor weinig.
Let er bij een gebruikte radiateur wel op dat deze een goede door stroming heeft en niet vervuild of verstopt is inwendig .(voor aankoop ff doorspoelen , mag vast wel van de sloper.)

gr. limbra

electricbird (0), 13 jaar geleden

Zal nog bekijken wat ik er uiteindelijk mee ga doen, heb dit jaar al aanzienlijke kosten gedaan aan deze wagen en ben het eigenlijk een beetje beu aan't worden (zeker gezien de leeftijd van de auto). Het enige wat mij eigenlijk nog tegenhoud om naar een andere wagen uit te kijken zijn de kosten die ik reeds gedaan heb. Probleem is gewoon wanneer hak je de knoop door om echt een andere auto aan te schaffen? Voor hetzelfde geld gebeurt er na deze reparatie 2 jaar lang niets meer, in het andere geval sta je binnen 1 week weer bij de garage... En met mijn geluk de laatste tijd gok ik eerder op het laatste......

@Limbra: Toch heel erg bedankt voor de info.

limbra (565), 13 jaar geleden

graag gedaan en succes met je keuze hierin.

gr. limbra

voyager (0), 13 jaar geleden

Je zou even kunen proberen te bellen met C. A. R. Toyota in Nijkerkerveen. Het is Toyota sloperij. Ze hebben het misschien op voorraad liggen. En wel voor een schappelijke prijs. Ik had vroeger goede ervaringen met C. A. R. Toyota.
Tegenvoordig rijd ik in een Subaru en heb daar geen telefoonnummer van meer.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.