Toyota Aygo: Vreemd geluid Toyota Aygo

Bouwjaar: 2008

Hi....

Mijn buurvrouw haar Toyota Aygo maakt een vreemd geluid. Dit geluid is niet continu te horen maar af en toe en meestal hoort ze het een paar keer na het starten sochtends vroeg en daarna niet meer. Ze geeft geen gas of wat dan ook. Ze heeft er een geluidsopname van gemaakt. De motor loopt dus stationair en dan hoort ze het volgende geluid: [yt]https://youtu.be/M_7w404k9Ls[/yt]
De dynamo is vervangen maar het geluid is niet weggegaan hiermee. Ik hoop dat iemand hier het geluid herkend en ons vertellen kan waar het vandaan komt.

m.vr.gr
Karthur8

karthur8

Geplaatst door karthur8 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Aygo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

DRAZ (0) PRO, 8 jaar geleden

Is waterpomp gecontroleerd? Ook hoorbaar zonder koppeling in te drukken?

karthur8 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor je reactie..

Ze trapt geen koppeling...de pook staat in zijn vrij...en ze geeft geen gas... ze draait enkel de sleutel om.

Ik heb de waterpomp inmiddels bekeken en zie er wel sporen van lekkage maar voel ‘letterlijk’ geen nattigheid. Of er vaak bijgevuld is geworden weet ze niet omdat ze de auto nog maar pas heeft en dit zouden wellicht ook oude sporen kunnen zijn. Er zit geen speling op het lager maar hij draait wel erg stroef ( zonder riem) . Als ik hem een flinke draai geef dan staat hij direct stil zonder ook maar een millimeter verder te draaien na het loslaten. Ik weet niet of dit normaal is en de weerstand van het koelwater hier voor zorgt. Als deze normaliter door moet draaien …al is het maar een halve omwenteling … dan zou deze waterpomp de hoofdverdachte zijn.

Ik hoop dat iemand hier het geluid herkent en het verschil kan horen tussen een spanrol-lager van de distributie en het lager van de pomp wanneer deze defect zijn.

Ze heeft nog een opname gemaakt waar je een betere indruk krijgt van het geluid. [yt]https://youtu.be/yGVjPAsjeDY[/yt]

Kan iemand mij ook vertellen of er een riem of ketting in zit en als dit een riem betreft wanneer deze vervangen dient te worden voor de allereerste keer ? De km stand is 58.000 km

gr,
Karthur8

DRAZ (0) PRO, 8 jaar geleden

Dit is een benzine? Waterpomp is een klassieker bij deze. Feit dat je zelf al aangeeft dat deze stroef draait is een begin. Ik heb er verschillende gehad die volledig vastlopen en uiteindelijk de v riem vernielen.
Benzine heeft distributieketting..

karthur8 (0), 8 jaar geleden

Ja... het is een benzine-motor. Bedankt voor de informatie. Het ziet er dus naar uit dat het de pomp zal zijn.aangezien het een bekent probleem is zoals je zegt en samen met de lekkagesporen en het stroef ronddraaien zijn dit toch wel voldoende indicaties dat de pomp kapot is.Ik zal zo nog even een stethoscoop op de pomp houden om te luisteren... misschien verschaft dit nog meer duidelijkheid.

Sluit je uit dat het een spanrol kan zijn overigens?

gr,
karthur8

DRAZ (0) PRO, 8 jaar geleden

Met de stethoscoop zal je zeker horen dat het lager begint vast te lopen.
Ik sluit nooit iets uit. Maar ik heb nog nooit een spanrol vervangen op deze motoren. Trouwens de riem wordt hier aangespannen door alternator dacht ik....

karthur8 (0), 8 jaar geleden

Ja...dat klopt ...maar ik dacht aan een spanrol van de distributie.... maar die heeft een ketting niet natuurlijk. Nou....ja.... ik ga maar met de stethoscoop luisteren zodra de buurvrouw weer thuis is want die is weg met de auto. Als ik het goed begrijp is het eigenlijk af te raden nu om te rijden ermee omdat de riem zelfs kapot kan gaan dus. Zodra ik meer weet laat ik het even weten hier.

Bedankt in ieder geval tot dusver...

gr,
Karthur

73klaas (0), 8 jaar geleden

waterpomp vervangen?? probleem nu opgelost?

groet'n klaas

DRAZ (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=73klaas]waterpomp vervangen?? probleem nu opgelost?

groet'n klaas[/quote]

Veel feedback krijg je hier niet 😉

73klaas (0), 8 jaar geleden

nee echt niet, als probleem opgelost is, waarom dan hier niet even vertellen

DRAZ (0) PRO, 8 jaar geleden

Dit probleem doet zich ook voor op professionele forums, laat staan particulier.... Als mensen moeite doen om je te helpen dan is het slechts een vorm van elementaire beleefdheid. Ma bon ik lig hier niet meer wakker van ;-)

kaleido 1 (1425) PRO, 8 jaar geleden

Bij een volgend probleem , wordt hij in eerste instantie niet geholpen !

73klaas (0), 8 jaar geleden

mijn aygo deed dit ook, waterpomp vervangen en nu weer geruisloos hahaha

karthur8 (0), 7 jaar geleden

Ik was vergeten de oplossing hier neer te zetten....mijn excuses hiervoor.

Deze is niet echt verrassend meer te noemen maar goed...het was de waterpomp dus.
Bedankt voor het meedenken ....en..... het mij er op wijzen dat ik een lomperd ben geweest.

gr,
Karthur8

DRAZ (0) PRO, 7 jaar geleden

Bedankt om alsnog te laten weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.