Toyota COROLLA: WAAR ZIT DE KATALYSATOR BIJ EEN COROLLA E12 MODEL, 1.6 BENZINE?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Hallo, sindskort brandt oranje lampje (motormanagement) bij mijn toyota corolla 1.6 benzine, bouw 2002 (e12 model). Bij dealer geweest om code uit te lezen, bleek dat katalysator oorzaak is. Reparatie 1.600e Dus bij lokale sloperij eentje gevonden met uitlaatspruitstuk en lambdasonde voor 100 euro, alleen vroeg de man van sloperij of ik ook de andere deel van katalysator nodig heb? Dat brengt me in de war en op internet zie ik afbeeldingen dat er bestaat ook iets van drieweg-katalysator. Zou ik dat onderdeel ook nodig hebben of heb ik eigenlijk dat nodig en niet datgene wat ik kocht? Ik dacht dat katalysator gewoon gelijk komt achter motor..

Op foto staat katalysator dat ik heb gekocht en hoe ziet die drieweg-katalysator eruit? Moet ik die ook eigenlijk vervangen? Of is die voorste voldoende?
Bedankt voor moeite en meedenken.

Cosmopolit

Geplaatst door Cosmopolit (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 6 jaar geleden

Drieweg is de manier van reinigen, dus het interne deel.
Wat ik mij afvraag is of jou auto beschikt over 1 of twee lamdasondes?
Want als er maar 1 is voor de katalysator dan is het niet waarschijnlijk dat deze ook daadwerkelijk stuk is.
Of het ding moet al verstopt zitten door loslatend materiaal.
Op de foto is de complete kat... misschien bedoelde hij het flexibele deel?

Cosmopolit (0), 6 jaar geleden

Op webshops zie ik ook 2 verschillende katalysatoren te koop. Model zoals die van foto op mijn vorige bericht maar ook model met lange pijp zoals dit in bijlage.
Ik weet niet of het met 1 lambdasonde is, als ik auto breng bij garage zal ik meer informeren.
Auto rijdt verder goed, geen stotteren of inhouden of rare geluiden.. Trekt goed op en brandstofverbruik is ook normaal..

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

2e Lambdasonbde moet je hebben, dat is verplicht vanaf 2001.
Bovendien heb je die 2e sonde nodig om de foutmelding te kunnen maken die je hebt gehad (katalysator werking onvoldoende).

Verschil in uitlaten is afhankelijk van het feit of de auto in Japan of Engeland gebouwd is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.