Toyota AURIS: Waar zit de kortsluiting?

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2ZR-FXE, Motorinhoud (cc): 1798, Vermogen (kw): 73

Waar zit de kortsluiting in Toyota Auris hybride 2012??
Het smart entry-systeem werkt niet meer, althans niet op beide voorportieren (via achterklep werkt smart entry-systeem wel!): lijkt samen te hangen met steeds doorbrandende 10A zekering DOME die ook de interieurverlichting, de 2 leeslampjes, de 2 make-up verlichtingslampjes en de bagageruimteverlichting zekert.
De eerste maand heeft het smart entry-systeem, en de diverse lampjes, goed gewerkt. Al een maandje werkt het smart entry systeem op de beide voorportieren niet en onlangs ontdekte ik het niet werken van de diverse lampjes en de samenhang met de zekering DOME
In eerste instantie verdenk ik het rechter make-up verlichtingslampje: de schakelaar daarvoor wordt bedient via het schuifje van het spiegeltje op de rechter zonneklep. En die zonneklep lag er bij de proefrit 2 maanden geleden uit en is door de verkoper voor aflevering teruggemonteerd. En die zonneklep is in 2 richtingen draaibaar en een verbinding dus kwetsbaar. Maar nu vraag ik me, alvorens te gaan sleutelen, af: is de verbinding in die bewegelijke zonneklep een stroomvoerende verbinding via de schakelaar NAAR het lampje in het dak (dan kan daar de sluiting zitten) of is het een draad die de stroom vanaf het lampje in het plafond via de schakelaar naar aarde voert?? Als het laatste het geval is kan dat niet de oorzaak van de sluiting zijn, dan zou het lampje permanent branden, en is demontage door mij van de zonneklep niet zinvol.
Wie kan mij adviseren of kent het bedradingsschema?

pldnv

Geplaatst door pldnv (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Auris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

memos (10) PRO, 6 jaar geleden

Ik heb helaas geen schema, want dan was het wat gemakkelijker.

Maar die zekering brandt steeds door zeg je, bedoel je dat deze na verloop van tijd doorbrandt of knapt hij direct. (In het eerste geval kun je wat meten namelijk)

pldnv (0), 6 jaar geleden

Na het constateren van het niet branden van de diverse binnenlampjes en via het handboek van de daarbij horende kapotte zekering heb ik 2 keer een nieuwe zekering geplaatst die direct doorbrandde. Dus ergens zit sluiting.

memos (10) PRO, 6 jaar geleden

Dan wordt het wat lastiger om te meten. Wat wij altijd doen is op de plaats van de zekering een lamp plaatsen (H7 oid) met twee draadjes. Als deze brandt heb je nog sluiting en dan kun je, te beginnen met de zonneklep kijken of je daar iets kan loshalen. Als de lamp uitgaat heb je geen sluiting meer. Dan kun je de zekering terugplaatsen en controleren of de smart entry weer werkt.

En dan moet je nog proberen de oorzaak op te sporen van de kortsluiting. De schakelaar zit bijna altijd in de stroomvoerende draad. Maar zonder schema weet ik dat in dit geval niet.

pldnv (0), 6 jaar geleden

De tip over een lampje op de plaats van de zekering vind ik een goede: spaart zekeringen en en je kunt direct zien of er iets gebeurt als je ergens aan zit: Bedankt daarvoor.
Ik wacht nog even af of er nog iemand de beschikking heeft over een schema en anders ga ik toch maar beginnen met het losmaken van de zonneklep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Auris of stel zelf een nieuwe vraag.