Toyota Avensis 2003: Wat doet de VSV (Vacuum Sensing Valve) eigenlijk?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1CD FTV

Ik heb een defecte VSV, deze is momenteel verwijderd, en heb de vacuumslang afgedopt.
Is het nodig een "nieuwe" VSV terug te plaatsen? In het rijden merk ik geen verschil...

Dus: wat doet dat ding eigenlijk, behalve vastzitten aan de radiator?

mokumkat

Geplaatst door mokumkat (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

wat voor type auto/motorblok heb je.

groeten Marcel

mokumkat (0), 15 jaar geleden

Ben bij Toyota Louwman Amsterdam West langs geweest met dezelfde vraag en een concreet antwoord heb ik niet gekregen. Dus wie weet wat exact de VSV klep doet mag het zeggen. Het zal iets met de EGR te maken hebben want daar is ie met een slangetje mee verbonden. Het ding kost nieuw meer dan 100 euro en de auto rijdt zonder het klepje niet merkbaar anders dan met klepje. Volgens Toyota kan ik het zo laten (dus zonder klepje door het leven gaan) Ik heb echter de boel graag compleet dus mocht ik voor 20 euro of zo een 2de-hands klepje op de kop kunnen tikken dan wordt dat zeker gemonteerd.

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik kan hem in het hele motormanagementschema niet terugvinden, en zal dus ook niet bij de egr horen. Normaal gezien zit een vucuumsensor ook alleen op de rembekrachtiger van leanburn benzinemotoren, omdat hier onder bepaalde omstandigheden het vacuum in gevaar kan komen. Loop de leidingen nog eens na, en kijk of hij niet toevallig ergens via/via op de vacuumpomp aangesloten zit. Dan is het enkel de sensor om de pomp in de gaten te houden.

probeer anders een een foto ofzo te plaatesen, plaats element, kabelkleuren, eventueel nummer op het element. Misschien dat ik daar wat verder mee kan.

Groeten Marcel

mokumkat (0), 15 jaar geleden

Hoi Marcel,
De plaatsing is heel makkelijk aan te wijzen: in het midden van de radiator gemonteerd aan de bovenzijde / verbonden met een twee-aderige kabel / lucht-slangetje naar een klein filtertje en vanaf het filtertje naar de EGR. Het Toyota part-number = 90910-12219 (12 volt) merk Aisin. De auto is van februari 2003 en een uitlopend model (in kleur mee-gespoten bumpers) de motor is echter bouwjaar 2000 omdat de originele vastliep bij 310K. De functie van het element zal niet zeer essentieel zijn, al zou het kunnen dat de motor iets rauwer is gaan klinken, maar dit kan heel goed verbeelding zijn van me.

Groet,

Leonard

tarabeest (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit klepje zal gewoon de egr-klep bedienen, hier zal je kwa lopen niets van merken als deze het niet meer doet, het kan zelfs zijn dat de motor zelfs iets beter loopt omdat er meer zuurstof aangezogen wordt ipv uitlaatgassen.
Wat wel kan gebeuren is dat het check-enginelampje gaat branden omdat er een storing is maar dat hoeft bij deze auto niet zo te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.