Toyota AVENSIS: Watergeluid dashboard

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2ZR-FAE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 108

Beste mensen,
Sinds kort hoor ik af en toe ( niet altijd dus ) tijdens het starten net of er water achter het dashboard loopt, ter hoogte van de radio, middenconsole. Het is maar heel kort te horen, en ook niet bij elke start. Vaak wel bij een koude start, maar soms ook wanneer de auto al warm is. Het helemaal uitschakelen van de verarming voor starten ( verwarming op off ) maakt niets uit. Het lijkt wel of er lucht in het systeem zit, net als thuis bij de centrale verwarming.

Misschien herkent iemand dit? Ik hoor het wel.

iglo

Geplaatst door iglo (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 6 jaar geleden

Dat is inderdaad lucht in het systeem , ontluchten al gedaan ?
Kan een begin zijn van een lekke koppakking , verlies je koelwater ?

iglo (0), 6 jaar geleden

Nog niet ontlucht, hoe kun je dat het handigste doen? Volgens mij verlies ik geen koelwater, maar zal eens extra opletten.

voyager (0), 6 jaar geleden

Kvs niveau controleren in radiateur(wel bij koude motor).Evt bijvullen , motor starten en stationair laten draaien met radiateurdop afgenomen.Als de motor op temperatuur is zou alle lucht uit het systeem moeten zijn. Dop er op.Kvs in de gaten houden. Als er een verschil is na paar weken, radiateurdop zou preventief vervangen kunnen worden om er zeker te zijn dat deze niet lek is.
Anders is een optie om kvs systeem af te persen om een evt lek te traceren.

iglo (0), 6 jaar geleden

Radiateur, dus niet in het tankje ?
Zal eens proberen!

iglo (0), 6 jaar geleden

ontluchten gaat automatisch bij deze auto, desondanks toch getracht dit handmatig te doen. Geluid blijft. Bevriende monteur gevraagd en die adviseerde om de airco te laten checken op hoeveelheid koelmiddel en eventuele lekkages. Vanavond bij de aircospecialist geweest: druk in aircosysteem was minimaal en er zitten kleine lekkages in de condensor. Deze condensor heeft zijn langste tijd gehad: er missen gewoon stukken lamellen! Hopelijk is dit het probleem want volgende week zetten ze er een nieuwe condensor in. Ben benieuwd........

kaleido 1 (1630) PRO, 6 jaar geleden

Heb je de airco aan staan dan ?, als er geen koudemiddel meer in zit , kan hij ook geen geluid maken want de pomp werkt niet , en onder de 4 graden ongeveer doet je airco het meestal niet.
Denk niet dat het bij de airco weg komt , maar het scheelt de airco werkt straks wel weer.

iglo (0), 6 jaar geleden

Zat nog wel koelmiddel in, maar minimaal. Zien het wel, kunnen dan in iedergeval de airco dan uitsluiten.

kaleido 1 (1630) PRO, 6 jaar geleden

Precies.

iglo (0), 6 jaar geleden

Condensor vandaag vervangen. Tijdens vervangen blijkt er een tweetal oude lekkages in de radiateur te zitten.
Ook maar vervangen binnenkort.

iglo (0), 6 jaar geleden

Afgelopen zaterdag de radiateur vervangen. Gehele systeem gevuld met kvs en ontlucht. Geluid blijft aanwezig.
Ik verlies geen kvs.
Misschien hoort dit wel zo bij de T27?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.