Toyota Corolla 2003: Zekering injectie brand steeds door (op hoge snelheid)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1598, Vermogen (kw): 81

Hallo allemaal,

Mijn broertje heeft een Corolla E12 uit 2003 met 3ZZ-FE motor, al wat jaren in zijn bezit. Sinds kort gebeurt het steeds dat zijn zekering van de injectie doorbrand, dit gebeurt alleen als er op hoge snelheid (autoweg, snelweg) gereden wordt.

De afgelopen jaren is de auto ook een aantal keer geteisterd door een marter, hierdoor is de bovenste koelslang al 2x vervangen. Echter de Toyota dealer kan verder geen schade ontdekken, ook niet aan de bekabeling onder de kap. De monteur vertelde dat ze dit nog nooit eerder hebben meegemaakt, heeft een hand vol zekeringen meegegeven en dat was het dan.

Het vervelende is dat als m'n broertje zijn rit op de snelweg begint, na ongeveer een kwartier de eerste zekering eruit knalt. Auto aan de kant en nieuwe zekering erin heeft voor ongeveer 10 minuten zin, dan brand deze weer door.

Mijn idee is dat als er op de snelweg wordt gereden, de injectoren harder moeten werken en dus meer belast worden. Is het niet gewoon domweg mogelijk dat 1 van de injectoren versleten is, en er dus na een kwartier kortsluiting ontstaat? Of zit er mogelijk nog iets anders op het elektronische circuit aangesloten, wat de zekering van de injectie kan laten doorbranden?

Ben benieuwd of iemand dit bekend in de oren klinkt, m'n broertje is de wanhoop nabij en wil het opgelost hebben. Is er een manier om hierachter te komen?

Alvorens bedankt voor het meedenken!

robert_103

Geplaatst door robert_103 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.