Volkswagen Touran: 13-polige aanhanger-stekker aanleggen

Bouwjaar: 2004, Motorcode: 1.9

Hallo,
Ik wil de 7-polige stekker onder mijn Touran vervangen door een Multicon-stekker (13P). Bij volkswagen raadden ze me aan een kabelboom te kopen (€155). Montage hiervan zou ongeveer 1-1/2 uur kosten.
Kan iemand mij vertellen wat er gedemonteerd moet worden om deze kabelboom aan te sluiten?
Groet,
Giver

giver

Geplaatst door giver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

je zal in eerste instantie moeten kijken of er een orginele kabelset onder zit deze zijn namelijk al 13 polig uitgevoerd dan is het een kwestie van andere stekkerdoos monteren dan moet je alleen nog onder bij de zekeringkast kijken of de gesch.plus en de constante plus wel is aangesloten

kees cor (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschuwing als je je auto ombouwd van 7 naar 13 poligestekker multicom moet je als je een kar of caravan hebt even controleeren of je niet nog de vroeger vaak gebruikte metalen stekkers er aan hebt zitten .
al een paar keer schade van gezien dat men een metalen 7polige stekker in een multicomstekkerdoos drukte alle stroom en massa contacten maken contact BEDRAADING NAAR VOOREN ROOKT GEHEEL OP veel schade en geloof je ben echt niet de eerste die dat overkomt.
ALTYD KUNSTOF STEKKER GEBRUIKEN .
vr groet kc

giver (0), 15 jaar geleden

De bestaande kabelset is niet 13-polig, er zal een andere in moeten. Waar wordt die nieuwe aangesloten en wat moet ik daarvoor demonteren?

Groet,
Giver

giver (0), 13 jaar geleden

Nog even vergeten af te melden:
Ik heb de originele kabelboom van VW gekocht. Installatie ging vrij makkelijk, ondanks dat de halve achterbak gedemonteerd moet worden.
Echter bij het aanluiten op de centrale unit, liet de bijgeleverde beschrijving me in de steek en kon ik niet verder. Om problemen met de centrale computer te voorkomen heb ik het laatste stukje door de dealer uit laten voeren. Toen bleek ook dat de nieuwe kabelboom aangemeld moest worden in de computer, wat je sowieso niet zelf kan.
Alles is geregeld dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.