Volkswagen Polo: 1.4 polo (lpg) benzine/gas probleem

Bouwjaar: 1995

Een goede kennis van me heeft een polo van 95 op lpg.
Nu is het probleem dat wanneer hij boven een snelheid van 120 kmu komt, de auto na ongeveer 5 a 6 kilometer vanzelf overschakeld op benzine. Hij moet dan terug naar een snelheid van ca 95 kmu, en dan weer handmatig naar benzine schakelen, en dan weer naar gas om weer op gas te rijden.
De groene ledjes gaan allen uit, de oranje led begint rood te knipperen, de auto begint te pruttelen (even maar), en hij rijdt op benzine.
Wie heeft er een eventueele suggestie op dit probleem.

Ok, Niet harder dan 100 rijden zou ik ook zeggen....

janbakker

Geplaatst door janbakker (50) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Welk merk autogassysteem?

Raymond9340 (0), 18 jaar geleden

1995 zou een G3 installatie kunnen zijn. Wanneer dat het geval is kijk eens naar het metalen filter wat in het gasverdeelhuis zit. Wat ook kan zijn dat de lambdasonde niet goed werkt dan regelt ie weer terug naar benzine (meten is weten).
Raymond

janbakker (50) PRO, 18 jaar geleden

Het betreft inderdaad een G3 installatie, lambda heb ik aan gedacht. Maar omdat ik deze auto goed ken, en ik onlangs bij een grote beurt ook het luchtfilter dus heb vervangen, denk ik nu zelf dat de gasopbrengst te laag is. Voor het nieuwe luchtfilter was het namelijk wel ok. Ik heb de accu er gisteren een tijdje afgehad, nu even wachten of het probleem er nog is. Het verbruik is op gas net zo hoog als op benzine, dus denk zelf aan een te arm mengsel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.