Volkswagen Polo: afslaan en niet meer starten Polo sedan 1.9 SDI

Bouwjaar: 2005

Sinds ongeveer vier maanden ben ik de eigenaar van een polo sedan 1.9 SDI (bouwjaar 2000). Echt een ideale auto om me iedere dag op en neer naar mijn werk te brengen. Tot eind vorige week dan. Eerst had ik een paar keer dat de auto soms pas na 2 of 3 pogingen startte bij een koude motor. Verder reed hij nog steeds prima. Vervolgens begon hij zaterdag weg te vallen zodra ik de gas losliet. Na ermee thuisgekomen te zijn sloeg de motor vervolgens helemaal af en was deze ook niet meer te starten.
Gelukkig heb ik nog garantie, dus hopelijk wordt alles goed opgelost. Vanwege de afstand naar het bedrijf waar ik hem heb gekocht, heb ik er eerst iemand anders naar laten kijken. Deze weet haast zeker dat de brandstofpomp het probleem is. Tijdens het opslepen naar het bedrijf waar ik de auto heb gekocht, viel het mij op dat af en toe het voorgloeilampje ging knipperen. Dit bedrijf is er van overtuigd dat er een storing in het elektrische systeem zit, maar ze hebben het echter nog niet kunnen verhelpen.
Ik hoop maar dat het probleem in ieder geval snel en goed opgelost wordt, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd of er hier nog ideeën zijn over wat de oorzaak kan zijn?

polosedan

Geplaatst door polosedan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

relair 109... deze verzorgt de spanning naar de ecu (computer)

deze maar eens uitwisselen... deze kan zwart of grijs van kleur zijn....

paul,

polosedan (0), 18 jaar geleden

bedankt voor je reactie. Naar relais 109 is al gekeken, maar dit is waarschijnlijk niet de oorzaak...

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

(waarschijnlijk) klink mij niet echt overtuigt! JB..

hebben ze dit relair al eens uitgewisselt... of hebben ze de auto al eens uitgelezen op evt,storingen...

paul,

polosedan (0), 18 jaar geleden

auto is wel uitgelezen, maar daarbij is volgens mij niets aan het licht gekomen. Mij is verteld dat het niet relais 109 is, dus dat zullen ze wel geprobeerd hebben.

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

kabelboom van motorruimte heeft van sommige types slechte + en - lassen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.