Volkswagen polo 1.0 inj: motor afgeslagen, start wel rond pakt niet aan (soms wel)

Bouwjaar: 1992

Mijn polo 1.0 inj is onlangs afgeslagen en wou daarna niet meer aanpakken. hij krijgt wel benzine, en vonkt prima. Na de verdelerkap te hebben schoongemaakt en een beetje "prutsen" met de rotor heeft hij nog 1 keer 5 minuten gelopen. Dus ik dacht daar zal het wel aan liggen. Verdelerkap + rotor vervangen maar het probleem blijft. Als motor is afgeslagen dan een tijdje wachten en hij werkt weer. Heeft iemand nog ideeen??

paulcqw8gfo

Geplaatst door paulcqw8gfo (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de motor niet aanslaat een bougie aansl
uiten op een bougiedop dan bougie aan massa houden en starten. Dan kijken of hij vonkt.Als dat niet het geval is moet je de onsteking controleren en als hij wel vonkt moet je de benzinetoevoer controleren.

paulcqw8gfo (0), 18 jaar geleden

Benny bedankt, hij vonkt wel bij bougie. Ik heb hem met startpilot aangekregen, loopt en start voorlopig weer als vanouds. Blijft voor mij wel een raadsel

Droopy2400 (0), 18 jaar geleden

Ik weet niet of de motor van deze Polo een Hall-voeler heeft bij de onsteking, maar als dat het geval is, is de kans groot dat die defect is. Ik weet niet of zo'n Hall-voeler los te vervangen is, vaak wordt deze als complete onsteking (verdeler dus) geleverd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.