Volkswagen Golf: 1x stotteren of afslaan na 7 kilometer

Bouwjaar: 1990

Wij hebben een golfje 1.8 automaat. Sinds een 2 maanden gebeurt het soms dat hij na ongeveer 7 kilometer stottert wel/niet afslaat (alsof hij even geen brandstof krijgt). Als het gebeurt, is dit ook maar eenmalig tijdens die rit. Meestal daarvoor voor het stoplicht gestaan. De garage heeft een voetpakking vernieuwd en later nog eens 2 uur allerlei dingen nagemeten en schoongemaakt. De Garagehouder vertelde nog wel over een stukje electronica in de carberateur wat heel misschien de oorzaak zou kunnen zijn, maar om dit op goed geluk te vervangen zou erg duur zijn en ook geen garantie zijn. In topics over dit onderwerp kom ik tips tegen betreffende de halgever en sensoren in een watermondje. Zou het hiermee te maken kunnen hebben, kan ik zelf hier wat mee of kan ik met een tip terug naar de garage zonder al te betweterig (als leek) te zijn?

avonk

Geplaatst door avonk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan ook nog door bevriezing komen.
Moet je met een spiegel kijken in de luchtfilteraanzuigbuis.
Tijdens koude start moet de klep worden aangetrokken zodat warme lucht wordt aangezogen van het uitlaatspruitstuk

avonk (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Ik heb de klep vast gezet zodat hij in de ``winterstand``(constant warme lucht) blijft staan. Afwachten of het gaat helpen.

avonk (0), 18 jaar geleden

niet geholpen helaas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.