Volkswagen Golf: 2-massa vliegwiel in ahu???

Bouwjaar: 1997

effe vraagje, ik heb een golf 3 tdi uit 1997 tis een 90 pk ahu motor, nu heb ik last van schudden tijdens het optrekken onder 2000 tpm . Nu had ik hier gelezen dat dit hoogst waarschijnlijk te wijten is aan het 2-massa vliegwiel maar volgens etka heeft de ahu geen 2-massa vliegwiel. Wie kan mij vertellen of dit klopt.

tinus11481

Geplaatst door tinus11481 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

dat klopt, ik denk dat je het moet zoeken in de binnenste homokineten.

Santa (0), 18 jaar geleden

Ikzelf heb een 99-er Passat AHU-blok waar nu toch een 2-massa vliegwiel in zit. Nadat er een NIEUWE koppeling door de dealer was gemonteerd, trilde ook mijn Passat. Dit heeft 60.000 km. geduurd voordat de boel stuk ging. Loszittende demperveren in de koppelingsplaat en een toplager wat aan gort was. Wederom een nieuwe plaat, drukgroep en toplager gemonteerd en het trillen is weg.... Echter: bij mij trilde hij slechts dan wanneer ik de koppeling langzaam liet aangrijpen. Eenmaal de koppeling losgelaten, was het trillen over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.