Volkswagen Golf: vr6 syncro

Bouwjaar: 1995

Ik heb een probleem met m'n 2.9 syncro highline, na het aan en uitschakelen van het contact schakelt de na-koelfan aan. Uitzetten kan alleen door middel van de accupool los / vast te halen. Een bijkomend probleem is dat m'n temperatuur meter eveneens niet meer functioneert.
Ik heb de auto laten uitlezen bij de dealer welke mij adviseerde 1 van de drie sensorren te vervangen op het blok (de bruine). Helaas had dit geen enkel effect. Het probleem is temperatuur onafhankelijk. Alle stekker verbindingen heb ik nagekeken, en ingespoten met W40. Tijdens het lostrekken van de accupool hoor ik bij het koelvloeistof reservoir een relais schakelen. Ik heb de electrische schema's erop nagekeken, en ik vermoede dat het aan relais 13 lag. Helaas kan ik deze niet terug vinden in de zekering / relais kast onder het stuur.

MET ANDERE WOORDEN, HELP IK WEET HET NIET MEER!!!!!!!!

Remco9411

Geplaatst door Remco9411 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

1 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo remco:

alle vr6 en gti 16V golf 3 gaat na het contact uitschakelen ff de ventilator lopen en bij vr6 heeft een elektriche hulp waterpomp (zit achter de ontsteking, schuin beneden ervan) zeg maar op lijn met thermostaathuis alleen verder na achter.
dus nakoelen is normaal!!

alles de sensor goed is en geen kabelbreuk, wissel dan eens de klok om (vr6 of gti) hier bij werkt alles behalve bij gti komt toerentalsignaal niet overeen) alles die het dan wel doet weet je dat het in het metertje zit

gr

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Remco,

Als je fan niet naloopt als je auto uit is gezet, controleer de thermoschakelaar zit volgens mij in de radiateur, deze thermoschakelaar stuurt het relais dan aan (wat jij hoorde tikken als je de accupool los nam).

groet Reinder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.