Volkswagen Golf IV: 3 vraagjes over mijn Golf IV

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDi ASZ

Hallo allemaal,

ik heb 3 vraagjes over mijn Golf IV.

1) er sleept iets aan mijn linkse voorwiel. Het is een vrij hoog gepiep en het komt enkel voor als ik een bocht neem. Ik vermoed dat het van mijn linkse voorrem komt. Weet iemand van jullie wat ik eraan kan doen?

2) Als ik over drempels rijd heb ik het gevoel dat er iets aan de voortrein los zit. De draagarmen zijn al uitgewisseld, de Fussekogel is nog ok. Zou dit de bovenste lagering van de veerpoot kunnen zijn?? Dat gevoel van los zitten is volgens mij ook enkel maat links vooraan

3) Met dit koude weer staat de wagen wel, maar niet zo vlot zoals vroeger. Ik heb de accu en de gloeibougies al vervangen zonder resultaat. Wat kan ik nog doen??

Alvast bedankt voor jullie reacties
mvg,
Fredo

Fredo

Geplaatst door Fredo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vleeuwen (0) PRO, 14 jaar geleden

1. rem lv gangbaar maken.
2. stabilisatorstang rubbers ? koppelstangen ? zou je kunnen controleren.
3. Startmotor met een te laag start toerental , rookt hij als hij aanslaat ? zoja hoe ?

Fredo (0), 14 jaar geleden

Hey,

bedankt voor je antwoorden.

1) Remmen gangbaar maken? Hoe? Demonteren en hier en daar wat remreiniger tussen spuiten? Remcilinder een aantal keren heen en weer laten gaan??

2) Stabilisatorrubbers rubbers zijn ook mee vervangen. Koppelstangen zagen er nog naar behoren uit. Toch de veerpoot??

3) Ja, ik merk wel dat het toerental precies een beetje te laag is. Ik dacht echter dat dit een probleem was van de eerste golfjes en dat dit bij een uit 2003 was opgelost!? Op roken heb ik nog niet gelet, maar volgens mij rookt hij niet echt speciaal. Anders toch maar even de startmotor uitwisselen. Weet je naar welk onderdeelnummer ik moet vragen?

Nogmaal hartelijk bedankt voor de super snelle reacties.
mvg,
Fredo

Cordoba BBY (0), 14 jaar geleden

Remklauw demonteren blokken eruit en alles goed schoon maken met een borstel en daarna reinigen.
Schijn vrij maken van roestafzetting
geleide stiften van klauw licht invetten met keramische pasta.

Kijk of je een gebroken veer hebt. Maar ik verdenk je stabi rubbers.

Is de distributie en dieselpomp gewijzigd geweest? Zo ja, timing van beide
checken. Check ook dieselfilter of valse lucht aanzuigen via de afdichtingen van de nippels
en de leiding op luchtbellen hierdoor.

Duurt voorgloien extra lang of erg kort, kan voorgloei relais defect zijn.

Fredo (0), 14 jaar geleden

Hallo,

ok met de remmen kan ik aan de slag. Hopelijk is het daarna opgelost. Ik merk dat mijn verbruik ook een stukje hoger ligt dan anders. Zou dus wel eens kunnen dat het allemaal behoorlijk vast zit...

Heb veren en dempers gecontroleerd. Niets mis mee. Alle rubber zijn vernieuwd: stabilisatorstangrubbers, draagarmrubbers, fuseekogel heeft geen speling en koppelstangen ook niet. In principe is de volledige vooras vernieuwd. Het geluid van dit soort "los zitten" komt enkel voor als je aan een deftige snelheid een verkeersdrempel neemt. Ik heb eens op een onderdelenplan gekeken en het ziet er boven aan de veerpoot toch ook behoorlijk complex uit. Zou het niet kunnen dat daar iets van stuk is?? Of zien deze onderdelen nauwelijks krachten?

Neen, dieselpomp is niet gewijzigd en distributie ook niet. Is trouwens een pompverstuiver en geen verdelerpomp! Dieselfilter is al gewijzigd en er wordt geen valse lucht aangezogen. Bovendien draait de wagen bij normaal bedrijf naar behoren. Het is enkel het starten en ik vermoed inderdaad dat het wat te maken heeft met het toerental van mijn startmotor. Voorgloeien doet hij perfect. Onder de 5 graden duurt het wat langer. Daar is volgens mij niets mis mee. Weet iemand welk onderdeel dat ik juist moet bestellen om de juiste nieuwe startmotor te hebben?

Bedankt voor de reacties
Fredo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.