Volkswagen Passat:

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Ik heb een Passat (B5) 1.9 TDI, 90pk, AHU motor. Ik heb de volgende vraag: de rubberen remleidingen links en rechtsvoor vertonen scheurtjes. Ik heb 2 nieuwe gekocht bij de dealer en wil ze van het weekend (als het weer een beetje mee zit) vervangen. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het beste kan aanpakken? Ik wil als dat mogelijk is ook gelijk de remvloeistof vernieuwen.

Ik hoor graag jullie reactie(s).
Alvast bedankt.

A. Malfi

Geplaatst door A. Malfi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

demontage lijkt me voor zich spreken, gewoon losdraaien.

bij mondage éérst de leiding in je remklauw vastzetten en dan pas op de remleiding aansluiten (anders komt de remslang getordeerd te zitten)


het ontluchten moet je met 2 personen doen.

eentje trapt het rempedaal in (3x) en houdt hem dn onderin getrapt. dan kan de ander het ontluchtingsnippel openen. dan ontluchtingsnippel weer dicht waarna het trappenvan het rempedaal weer opnieuw moet gebeuren, zodat er weer druk op het systeem komt.

dit doe je per ontluchtingsnippel totdat er mooie heldere remvloeistof uitkomt.


vergeet niet voor voldoende remvloeistof in je reservoir te zorgen aangezien je anders lucht in je systeem krijgt. terwijl je dit juist eruit wilt hebben...


suc6

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk ook even goed naar de remblokken, als die al aardig versleten zijn dan het reservoir van de remolie niet tot aan het maxium vullen.
immers als je straks nieuwe remblokken monteerd, zal de olie stijgen en bij te veel overlopen.
en remolie is een raar bijtend goedje waar lak en andere delen slecht over kunnen.

A. Malfi (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie snelle reacties.
Ik zal jullie tips zeker gebruiken.

thanx

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Doe een slangetje aan de ontlucht nippel en hang die in een potje met remvloeistof tijdens ontluchten , dan kun je zien of er nog lucht uit komt (luchtbellen).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.