Volkswagen Caddy: 3e en 5e versnelling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDi

Ik rij in een oude volkswagen caddy 1.9TDi, nu gebeurt het de laatste tijd steeds vaker dat zodra ik af wil remmen en de koppeling in trap ik de versnelling niet uit de 5 of heel soms ook niet uit de 3 kan halen.
Als ik dan de motor afzet en weer start tijdens het 'rollen" komt de versnelling wel vrij. Er kraakt niets, en alles werkt verder perfect.
Wat kan dit zijn? Koppeling?

Jacootje

Geplaatst door Jacootje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 10 jaar geleden

Als je de koppeling een paar keer achter elkaar in trapt krijg je hem er dan wel normaal uit.
Als je hem er met geweld uit trekt , voelt dit dan aan of de koppeling niet vrij is ? hetzelfde gevoel als je op de motor afremt en dan zonder de koppeling in te trappen , hem toch uit de versnelling haalt ?

Jacootje (0), 10 jaar geleden

Nee krijg hem er alleen uit als ik de motor afzet...en daarna weer start. Dan komt hij wel vrij...

kaleido 1 (1830) PRO, 10 jaar geleden

Zou ik haast aan de bak zelf gaan denken , want ook zonder de koppeling in te trappen kun je normaal de pook uit de versnelling trekken, gaat niet vanzelf , maar is niet extreem veel kracht voor nodig.
Bak maakt geen lawaai ?
Schakelmechanisme heeft geen overmatige speling ?

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Hoe voelt de slag van koppelingspedaal? Voel je weerstand over de gehele slag of pas weerstand na de helft van intrappen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.