Volkswagen Caddy: caddy slaat niet aan

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi BSU

bij apk foutcode van druksensor Roetfilter gelezen.reiniger gaan halen en auto op alarmlicht laten draaien.na wegrijden bleek radio uit en de verklikkerlampjes van richting bleven branden,ondanks dat alarmlicht uit was.reiniger in tank gedaan en rijden.na zekeringcontrole was radio en richtinglampjes weer in orde.auto is opgehaald en bleek onderweg af te slaan en later niet meer te starten.zekeringen gecontroleerd en deze waren heel.hierna startte de auto weer.klant weer gaan rijden maar na enige tijd is de auto afgeslagen en start nu niet meer.geeft alleen druksensor als fout.
kan het zijn dat dit de oorzaak is van het niet meer starten?de auto reed normaal dus lijkt mij niet dat roetfilter dicht zit.
HELP!!!!!!!!!!!!

tussenmeer

Geplaatst door tussenmeer (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jan227 (5) PRO, 9 jaar geleden

Hallo, vwb het probleem met de richtingaanwijzers ed, vermoed ik een probleem met de gateway.

Als het probleem weer optreedt, haal dan eens de accu min pool een paar minuten los en kijk of de klacht verholpen is nadat je de accu pool weer hebt aangesloten. Iets degelijks heb je nu ook gedaan door de zekeringen te controleren (dus waarschijnlijk ook los genomen uit de houder ? )

Om het probleem definitief op te lossen dien je wel de gateway te (laten) vervangen, anders zal het probleem op den duur terug keren.

Vwb het niet aanslaan van de motor : mogelijk dat de zekering van de opvoerpomp in de tank bij het controleren van de zekeringen niet terug geplaatst is , op de verkeerde plek geplaatst is , of defekt geraakt is. Er zijn nml ook posities onbezet volgens mij. Zoemt de pomp in de tank kortstondig bij op contact zetten ?

Zekering van de opvoerpomp zit links in de voetruimte volgens mij.

Licht het voorgloeilampje kortstondig op bij inschakelen contact ?

Groet Jan227

tussenmeer (0) PRO, 9 jaar geleden

hallo jan,
het probleem was inderdaad wat jij dacht,nl.de zekering op verkeerde plek!!!!!!
bedankt voor de tip.
hij start en loopt weer prima. nogmaals dank!!!!

tussenmeer (0) PRO, 9 jaar geleden

jan nogmaals dank!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.