Volkswagen Transporter: 5de versnelling t4

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Mijn transporter is er sinds gister mee gekapt.Ik shakelde na een rotonde van zn 4 naar zn 5 toen ik ineens een giga geratel hoorde. na dat ik meteen was gestopt ben ik onder de kap gaan kijken en bleek dat het geluid uit mn versnellingsbak kwam. tijdens stationair draaien in zn vrij hoorde ik het geluid alleen als ik gas los liet. toch heb ik m maar weg gesleept en tot mn verbasing maakte hij tijdens het slepen net zn geratel. eenmaal aangekomen bij de garage bleek dat als hij stil staat(in zn vrij) en je de koppeling in drukt dat het geluid weg was. na ff van alles te hebben geprobeerd kwam ik er achter dat hij gewoon weg kan rijden in alle versnellingen behalve in zn 5. dan gebeurd er gewoon niks als ik de koppeling op laat. Het lijkt er dus erg op dat zn 5de versnelling is gesneuveld.
Nou is mijn vraag:
heeft iemand dit eerder mee gemaakt en zo ja hoe verholpen? want een nieuwe bak laten monteren komt volgens de garage toch snel op zn 1200 euro en aangezien ik daar de bus ook voor heb gekocht vind ik dat wel redelijk prijzig.
ik hoop zelf mn bak te kunnen repareren maar weet niet of dit een beetje makkelijk te doen is(garage demonteerd mn bak omdat ik geen brug heb...)? en wat zouden de kosten dan zijn?

alvast bedankt voor jullie reacties!

george_deubel

Geplaatst door george_deubel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (5) PRO, 13 jaar geleden

nou haal eerst het deksel van de bak dan kun je de 5 de versnelling zien en deze kun je onder de wagen repareren.
het kan ook dat de moer of bout los gelopen is dus kijk daar eerst naar.

groetjes jan.

george_deubel (0), 13 jaar geleden

ze zouden donderdag mn bak er onder uit gaan halen maar dan zal ik daar eerst wel ff naar kijken.
misschien stomme vraag maar moet de olie er dan uit zijn of zit die deksel daar boven?

paulmichiel (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb dit laatst nog bij eent4 gedaan, tandwiel was rond aan de binnenkant. Nog geen uurtje werk. Olie loopt eruit als je deksel loshaalt.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

George uit dat bakje loopt wel olie maar alleen wat in dat kapje zit . Bout(en) lopen los en het tandwiel wordt tandenloos . De splinters blijven daar achter. Er zijn div. 5e versnellingen leverbaar let er op dat je de goede krijgt. Borg de M10 * 1 bouten met locktite . Succes.

george_deubel (0), 13 jaar geleden

beankt voor de reacties! ik haal hem van de week wel ff los en dan zal ik nog wel ff posten wat ik aantrof...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.