Volkswagen Polo: 6n2 accu loskoppelen =resetten ecu???

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4

Heey mensen, even een klein vraagje.

Binnenkort wil ik met mijn geluidsinstallatie in mijn 6n2 beginnen, hierbij wil ik de accu loskoppelen tijdens het aansluiten van de versterker.
Maar nu lees ik dat door het afkoppelen van de accu voor een bepaalde tijd de ecu wordt gereset...
Heeft dit nog consequenties??? Ik heb dingen gelezen over gasklep weer opnieuw moeten inlezen en dergelijke...

alvast bedankt!

ThaFreak81

Geplaatst door ThaFreak81 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Wat je ook kunt doen,is de geluidsinstallatie zover leggen en alles aansluiten,als allerlaatste doe je de + of - kabel aansluiten op de accu..zo hoef je niet de accu helemaal los te koppelen,als je hem dan toch los maakt,zijn de eventuele opgeslagen foutcodes gewist.

Gr Stefan

ThaFreak81 (0), 14 jaar geleden

is inderdaad ook eventueel een oplossing, maar zou er toch geruster op zijn als ik de accu even kan afkoppelen (zekere voor het onzekere)...
maar je weet niet toevallig als het daadwerkelijk zo is dat de gasklep dan eventueel opnieuw zou moeten worden ingeleerd??

dat die de ecu reset zou voor de rest niet veel uitmaken, maar als er dingen moeten worden ingeleerd moet ik de accu dan toch maar aangekoppeld moeten laten..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.