Volkswagen Crafter 2018: Aandrijfas

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: DAU, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Beste forumleden,

Heb een crafter met 150000 km en al 2 keer linker aandrijfas vervangen!
Probleem was bonkend en tikkend geluid.

Kort daarna is de versnellingsbak kapot gegaan het bus ging niet meer vooruit of achteruit bleek tandwielen die kapot waren dus een nieuwe versnellingsbak met nieuwe koppelingsset!
Het monteur zag tijdens de werkzaamheden dat de rechteraandrijfas ook kapot was wat wel kan kloppen want hoorde lichte bonkend en tikkend geluid!

En we zijn nu ongeveer maandje verder en nu hoor ik tijdens optrekkken 1ste versnelling of achteruit rijden een getik vooraan bij de wielen zowel links en rechts!

En nu zegt de monteur komt van je aandrijfassen!

Ik weet me geen raad meer de monteur weet het ook niet meer ben bang dat de aandrijfassen binnenkort weer stuk gaan en dan uiteindelijk weer het versnellingsbak!

Alle rubbers en steunen zijn ook nagekeken en alles zit ook vast op zn plek!

Weet iemand waardoor dit kan komen het heeft me al heel wat gekost!

Hoor graag een oplossing!

Gr

kahan58

Geplaatst door kahan58 , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

Highway PRO, 4 maanden geleden

denk even mee. Is het vliegwiel ooit vervangen of misschien defect? Er zit een DMF vliegwiel op zag ik in een onderdelen catalogus. Als deze defect is of vervangen door een vaste kan misschien de trillingen de boel kapot maakt?

    Bedankt voor je reactie! Vliegwiel is ook vervangen en deze is gekocht bij de dealer is geen vaste vliegwiel! Dus wil je zeggen dat het vliegwiel ondanks het een nieuwe is defect kan zijn? Kan dat de oorzaak zijn? - kahan58, 4 maanden geleden

Highway PRO, 4 maanden geleden

Ik heb geen idee. Ik heb alleen van een vw kenner gehoord dat een DMF vervangen voor een vast niet goed is. neem eens contact op met kelder vag specialist staat in de bedrijven gids.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.