Volkswagen Golf: aanlopen op veer

Bouwjaar: 1991

hallo, mijn auto loopt rechtachter zo erg aan dat de band binnen 2 maand meer 1,5 cm is weggesleten aan de binnenzijde van de band. links en rechts schelen ongeveer 6 mm. het lijkt erop dat ik een auto heb gekocht die in elkaar heeft gezeten. maar is een half jaar geleden nog gewoon apk goedgekeurd. wat kan nik hier aan doen kan ik de garage aansprakelijk stellen voor verborgen gebreken mvg, anne

anne442

Geplaatst door anne442 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

als je de auto bij een garage hebt gekocht kan je er in ieder geval eens over gaan praten en kijken wat er aan gedaan zou kunnen worden.
als je ze aansprakelijk wilt stellen omdat hij ermee door de apk is gekomen kan je net zo goed this blijven. als het afslijten van de band het rijgedrag niet beinvloed is het ook geen punt om op te letten voor de apk keuring.

je schrijft dat de auto aanloopt... Komt d eband ook echt ergens tegenaan, of slijt hij alleen scheef af? nogal een verschil.

mvg

schnitzel (0), 18 jaar geleden

slijt het loop vlak of de zij kant van de band zo snel

anne442 (0), 18 jaar geleden

ik wil ze niet aansprakelijk stellen omdat ie door de apk is heengekomen maar omdat er tegen mij uitdrukkelijke is gezegd dat er niks mis ws met de auto dat ie nooit schade had gehad. de binnenzijde van de band slijt doordat deze tegen de winding van de veer aanloopt, zelfs de veer is kaal geworden. slijt niet scheef maar echt op steeds hetzelfde punt. en het beinvloed zeker het rijgedrag omdat je hierdoor een klapband krijgt dat tijdens het rijden zeer gevaarlijk kan zijn. mvg

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ohh, waarschijnlijk is de veer een halve winding kwijt (gebroken) en staat ie naast de schotel. Kan ook bij jouw gebeurt zijn..... Meteen 2 stuks vervangen dan. Zijn niet echt duur.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.