Volkswagen golf 1 cabrio: remdruk

Bouwjaar: 1987

Hallo,
Na het vervangen van de remblokken van mijn golf cabrio '87 is er geen druk meer op het (FAG)remsysteem.Verend pedaal en wanneer de motor wordt gestart zakt het pedaal helemaal weg. Er blijft een geringe remdruk bestaan. Nieuwe hoofdremcilinder geplaatst, Wanneer de motor niet draait is de remdruk normaal, draait de motor dan zakt het pedaal tot bijna aan de bodem. Het systeem is volledig ontlucht. Wie heeft raad?
Koos

htroff

Geplaatst door htroff (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn de remschijven soms erg ingesleten dan voelt het pedaal ook zo aan.

Hans

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

hoeveel km heb je gereden met de nieuwe blokken?

htroff (0), 18 jaar geleden

De remschijven zijn normaal versleten. Nadien heb ik er 5 km meegereden om te kijken of er verandering optrad. De rem capaciteit was van dien aard dat tot stilstand komen geen probleem is maar een noodstop zit er niet in. de wielen blokeren absoluut niet

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het ontluchten gebeurt met een ontluchtapparaat of door middel van pompen???

Anders met apparaat doen, dan weet je pas echt zeker dat alle lucht weg is.

Wat ook kan is dat de remslangen van de voorremmen aan vervanging toe zijn. Soms zie je een duidelijk gezwel als je de rem fors intrapt in deze slangen.

htroff (0), 18 jaar geleden

Alleen het vervangen van de remblokken heeft de prblemen veroorzaakt.Voordien was alles normaal.Het ontluchten, wat overigens met ontluchtingsapparaat is gebeurd, was voor alle zekerheid.Dit type Golf heeft geen ABS.

htroff (0), 18 jaar geleden

Het probleem heeft zich nog niet opgelost.Als ik het heb gevonden hoor je van me. Bedankt voor de reactie's en het meedenken.
Koos

wivo12282 (0), 18 jaar geleden

heb je het euvel al gevonden? Mijn peugeot j5td heeft hetzelfde...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.