Volkswagen Golf: Olie verversen

Bouwjaar: 1985

ik wil graag de olie van m'n oude bakkie vervangen , maar uh
hoe doe ik dat , motor is een paar keer te warm geweest en het is ook lang geleden dat de olie vervangen is, moet ik waarschijnlijk ook het olie filter maar vervangen , is dat dat cilindervormige ding vooraan op het motorblok net achter m'n gril . kan ik die overal halen ,of moet ik die bij een dealer scoren

groeten
David

prutsertje

Geplaatst door prutsertje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

olie tap je af door op je carterpan de plug los te draaien.
en ja, ook je oliefilter moet je mee vervangen, en deze zit inderdaad aan de voorkant op je blok. (zwarte of oranje cilinderding :P )

je kan z eniet overal halen, heb ze nog niet bij de AlbertHein zien liggen, maar de gemiddelde automaterialen zaak heeft ze 100% zeker.

suc6

en let bij het vullen van je blok erop dat je niet teveel olie erin doet.
begin met 3 liter en laat dan de motor even draaien.
peil dan de motor en kijk of er evt. nog wat bij moet.


suc6

Frank3197 (0), 18 jaar geleden

Niet vergeten om de olieplug weer terug erin te draaien met een nieuw ringetje ertussen, anders kun je olie blijven bijvullen. :)

Passat32B (0), 18 jaar geleden

Ik zou het gewoon even laten doen, dat kost een paar tientjes en je zit niet te hannesen met de oude olie die je dan weer moet wegbrengen naar een afval-inzamelpunt en dergelijke. Niet bij de vw-dealer want daar is het veel te duur, gewoon bij Kwik-fit of Euromaster. Ik heb het zelf een keer gedaan, was erg goedkoop, maar wel vies werkje dus.

prutsertje (0), 18 jaar geleden

heel erg bedankt voor jullie input :-0 maar uh van olieverversen komt nu even niets want hij start niet meer :-(
ik plaats maar effkes een nieuw bericht om dat eerst te verhelpen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.