Volkswagen Passat: ABS lampje boven de 180km/h

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

Hallo,

Heb het probleem dat mijn ABS lampje gaat branden nadat ik zo'n vijf minuten constant boven de 180km/h heb gereden. Het lampje dooft na afkoelen van de auto weer, overigens brand het niet bij lagere snelheden.

Anderzijds hoor ik 's ochtends als het nog stil is duidelijk de wrijving tussen mijn remblokjes en schijven als ik rem. Dit is binnen de auto te horen zonder dat de ramen openstaan. Een ander probleem is dat mijn remmen behoorlijk kunnen piepen en bij rustig afremmen (bijv, bij een stoplicht) bij het laatste stukje voor het stoppen mijn ABS in werking gaat.

Wat zou hiervan de reden kunnen zijn. Misschien een domme suggestie, maar kan het zo zijn dat mijn remmen onvoldoende of geen remvloeistof krijgen.

De problemen over het in werking treden van de ABS ligt volgens de jongens van de dealer aan een of ander ringetje wat schoongemaakt moet worden. Moest er een afspraak voor maken, maar als het zelf te doen is vindt ik het beetje zonde van het geld.

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet

CAN34

Geplaatst door CAN34 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Storing uit laten lezen,misschien een defecte sensor of is het spulletje vervuild.
Enne....tot binnenkort bij Blik op de weg.

Ricky

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.