Volkswagen Passat: storing "contact"

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 20V

Storing contactslot ???? een storing die zich op diverse manieren voordoet !! als het voertuig op contact gezet wordtgaat na 2 sec. een zoemer en gaan alle controlelampen uit , ik kan dan wel starten maar hij slaat niet aan . Dit gebeurt soms wel 4 keer over en de 5de keer is alles goed en slaat hij ook gelijk aan, onder het rijden is er verder niets aan te merken , als hij loopt is het ook goed. Soms als je hem op contact zet branden de controle lampen ook zwak en na een sec. of 4 branden ze weer normaal waarna hij ook gewoon aan slaat. Het gebeurt nu ook dat het display van climatronic staat te knipperen als ik hem op contact zet.
Is er iemand die zoiets eerder heeft meegemaakt.

Megajoop

Geplaatst door Megajoop (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Eerst storing uit laten lezen,grote kans dat het contactblokje stuk is,maar dat de clima knippert betekent een storing in regelapparaat van de clima,zou met elkaar te maken kunnen hebben.

Ricky,

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Gewoon het contactblokje vervangen, met uitlezen zal je heel misschien een storing op voedingsspanning of zo krijgen, maar de kans is klein.

De klima zal wel flippen door slechte voeding tijdens het opstarten, als deze storingen heeft blijft er diagnos in het scherm staan.

Blijft een zwak punt van vw, zeker met wagens met hoge kmstanden (waarschijnlijk aan de hand met deze auto)

R&M TUNING (0) PRO, 16 jaar geleden

als eerst zou ik ook het contactblokje vervangen, daarna zal ik de auto eens laten uitlezen meestal geven clamate problemen zich dan wel bloot en dan kun je ook verdere actie's ondernemen.
ik heb zelf ook problemen gehad met mijn climate control, toen voel de velichting af en toe weg en soms had ik helemaal geen beeld dacht dat het een groot probleem zou zijn en een duur probleem maar uiteindelijk was het gewoon een los massa kabeltje dus heel simpel eigenlijk maar kom er maar eens op.
ook zijn vaak de contact puntjes van het schermpje vaak erg vier en helpt het als je die wat schoon maakt met een droge schone tandenborstel daarna klein beetje contact spay erop en display er weer in zetten.

hoop dat je er wat aan hept.

groetje remco

Megajoop (0) PRO, 16 jaar geleden

contactblokje recent vervangen en voorals nog ziet het er naar uit dat de problemen zijn verholpen, heb geen uitval meer gehad, dus dit gedeelte van het contact veroorzaakt bij slecht functioneren ( slijtage) div. wazige storingsmeldingen, bedankt voor jullie informatie,

groetjes Eric

Megajoop (0) PRO, 16 jaar geleden

hoe verwijder ik mijn vraag ???

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Megajoop]hoe verwijder ik mijn vraag ???[/quote]
waarom zou je deze verwijderen ?

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.