Volkswagen Touran: abs pomp blijft lopen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: AZV

Auto is binnengekomen met lege accu, klant hoorde bij het wegzetten van de auto de avond ervoor wel gezoem. Accu weer opgeladen en de ABS pomp blijft lopen. Uitgelezen met kts en geeft de volgende storingen: 046A ABS in werking plausibel, 04FC pompmotor plussluiting/ massasluiting/ onderbreking. Kleine abs zekering eruit en de pomp stopt met lopen.
Met de zoekfunctie kom ik wel hetzelfde probleem tegen, maar niet bij de touran. Mischien iemand dit eerder bij de hand gehad, of weet een oplossing, dan hoor ik het graag.

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

at (10) PRO, 13 jaar geleden

Als er niets met de stekker aan de hand is, bijv corrosie, dan zal het wel aan de regelapp van de bas pomp liggen. OPsturen naar ac tronics en die stellen ook gelijk diagnose.

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit is de zelfde basis als een touran en het zelfde bouwjaar > http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Dus ik denk hetzelfde probleem.

Gr. Harry

02erik02 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt allemaal voor de reactie, heb ondertussen de bedrading en de stekkers gecontroleerd, niets vreemds gevonden. Pomp gaat morgen naar ACtronics. Even afwachten dus.

Groeten Erik

02erik02 (0) PRO, 13 jaar geleden

Pomp is terug van actronics, die hebben geen storing kunnen vinden. Pomp weer gemonteerd en alle foutcodes gewist. alleen de code 046A abs in werking plausibiliteit komt weer terug en de pomp blijft natuurlijk ook lopen. Nu is mijn vraag of er mischien iemand toegang heeft tot een eventueel schema van deze auto, en waar het abs pomprelais zit, zodat ik weer verder kan.

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.