Volkswagen Touran: Vliegwielsensor / Krukassensor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: BMY

Hallo,

Wij hebben het volgende probleem met een Touran 1.4 TSI turbo met compressor. Hij had het motorstoringslampje aan, we hebben hem daarna uigelezen, waar hij aangaf dat de nokkenaspositiesensor defect was. Die hebben we vervangen, maar het storingslampje ging weer aan. Navraag gedaan bij de dealer wees uit dat waarschijnlijk ook de krukaspositiesensor vervangen moest worden,daar deze de zelfde foutmelding zou kunnen geven. Maar klopt het dat dan de kompressor verwijderd moet worden? En hoe gaat dat het gemakkelijkste? Misschien weet iemand van jullie antwoord. Alvast bedankt,

Gr John.

KARMANN J

Geplaatst door KARMANN J (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat dat de enige storing of had je ook hogedrukpomp erin staan en misschien nog een andere storing?
Denk dat krukassensor er niks mee te maken heeft (enja de compressor moet daarvoor verwijderd worden,je kan de sensor wel zien maar er niet bij).
Jouw probleem is misschien een uitgerekte distributieketting,dat komt vaker voor.

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Richard,

Bedankt voor je snelle reactie. Maar er stond voor de rest geen foutcode bij ( wij hebben de Bosch KTS 570). Ik hoop maar dat er resultaat is bij het vervangen van de sensor. Verder weet ik zo uit mijn hoofd geen KM-stand van deze auto i.v.m distributieketting. Hoelang werk je ongeveer aan het verwijderen van de kompressor?

Gr. en bedankt John.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Het kleine riempje moet los die de compressor aandrijft,is kort dus moet je de poellie verwijderen of als laatste met een draaibeweging de compressor van riempje verwijderen.
Je loopt ook beetje te kloten met de geluidsdempingkap die er omheen zit,je komt slecht bij de borgklemmetjes als je niet weet hoe het zit.
Bovenop moet je wat slangen verwijderen en ook de luchtinlaatbuis die boven inlaatspruitstuk zit.
Opzich als je weet hoe het zit valt het wel mee,maar het is niet 123 gedaan.
Maar toch denk ik dat je een ander probleem hebt.
Heb je de bedrading al eens goed doorgemeten van sensor naar motorregelapparaat?

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Richard,

We hebben al enkele luchtbuizen en zo verwijderd, en waren bezig het riempje los te maken. Maar ik zal morgen nog een kijken of er iets te zien is. Kan ik wel goed bij het motorregelapparaat komen, of is dit lastig?

Gr. John.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Deze zit onder de parafanplaat.

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Richard,

Ik zal morgen meteen even kijken, ik laat nog wel even wat weten.

Bedankt John.

KARMANN J (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem opgelost door het vervangen van de sensor.
Gr John, en allemaal bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.