Volkswagen Passat: abs probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: AVF

Het lijkt net of de druk van het systeem gaat als je je voet op de pelaal houdt! We dachten in eerste instantie de hoofdrem cilinder maar was niet waarschijnlijk! Toch vervangen- ontlucht- en terug het zelfde probleem! Ik moet wel zeggen dat ik de abs-pomp niet kan aansturen dus ik kan het systeem eigenlijk niet 100% ontluchten. Kan iemand mij zeggen of dit wel gaat met Vag-com. Tijden gewoon remmen of noodstop eigenlijk geen probleem! Er stond 1 storing in de ecu maar ik ben vergeten de code op te schrijven, maar het was zo iets als verbinding of communicatie tussen abs en module verbroken.
Heeft iemand dit probleem ooit meegemaakt!
Ps: Hij heeft het gewoon gekregen tussen de 50000km en de 80000km en niet na een beurt of zo!
Ik heb van de dealer al wel gehoord dat de ABS-stuurapparaten wel eens kapot gaan maar dan is hij kapot en werkt de abs gewoon weg niet en gaat het lampje op het dashboard ook aan maar deze werkt gewoon maar de druk valt alleen van het systeem af!

snaponboy

Geplaatst door snaponboy (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henry4499 (0), 18 jaar geleden

Doet ie dit alleen als de motor loopt? Dan is er waarschijnlijk niks aan de hand, hebben meerdere auto's last van.

memos (10) PRO, 18 jaar geleden

Is te ontluchten met Vag-Com. Moet dan in een bepaalde groep staan, weet zo niet welke, maar het komt er op neer als je gaat ontluchten dit er voor zorgt dat de kleppen van het abs-regelsysteem dit toestaan.

Maar zoals Henry al stelt, dit gebeurt bij veel meer VW's. Kan soms ook liggen aan de slijtage vande remschijven. Als ze behoorlijk ingesleten zijn, kun je het beste nieuwe schijven en blokken monteren.

vw-veteraan (0), 17 jaar geleden

Zelfde probleem vanaf aflevering bij eigen VW. Verplaats voertuig 10cm en het rempedaal blijft staan!? Dealer wist oorzaak niet op te sporen dus ook geen reparatie. Uit eigen onderzoek gebleken dat de ABS-regelunit de oorzaak van het probleem was (mogelijk klemmend ventiel?). Goedkope maar TIJDELIJKE oplossing; remsysteem goed ontluchten en pedaal zakt, tot de eerste aanspreking van ABS, niet meer weg. Na in werking getreden ABS helaas wéér ontluchten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.