Volkswagen Passat: Start heel raar, VW Passat 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Ik heb een passat 1.6i van 2001, zodra ik hem start is het net alsof de motor wil uitvallen, maar valt toch niet uit. Als ik probeer te rijden is de koppeling erg hoog, waardoor er bij een beetje te vroeg je voeten van de koppeling pakt het betekent dat de motor uitvalt. Maar als je ongeveer 10 tot 20 seconde wacht, is dat probleem opgelost.

Dat is iedere keer als ik de auto start.

Wie weet waar dit aan ligt, of wat er aan kan gedaan worden???

Please help me.

benjamint

Geplaatst door benjamint (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

bedoel je,als de motor aanslaat,dus loopt en gestart is,hij net niet afslaat ??

wat bedoel je precies met : is de koppeling erg hoog ?

graag wat duidelijkere info.

Stefan

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

Hy Bedoelt Dat De Koppeling Meteen Aangrypt

Santa (0), 18 jaar geleden

Nee, mart, wanneer een koppeling "hoog"zit, dan gebeurt dat aangrijpen in de "hoogste" stand van het koppelingspedaal. Vandaar dat men dan spreekt van "hoog aangrijpen". Wanneer je dan dus je voet iets te snel van het pedaal haalt, grijpt de koppeling nog net ff aan c.q. komt dan geheel tegen het vliegwiel aan. Benjamint, probeer t.a.v. de koppeling altijd vloeiend het pedaal op te laten komen TOT IN de hoogste stand.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

je hebt gelyk santa .ik heb het verkeerd begrepen .kan gebeuren

benjamint (0), 18 jaar geleden

Ook als ik mijn voet heel langzaam van de pedaal af haal, probeert hij af te slaan. Maar de vraag is, waar ligt dit aan??? Heeft het te maken met luch toevoer, want als ik een tijdje met de auto heb gereden, dan heb ik dat probleem het niet meer. Ook als ik dan mijn voet iets sneller van de pedaal afhaal gaat hij toch vooruit en valt de motor niet uit. Wie o wie kan me helpen waar dit aan ligt???

Santa (0), 18 jaar geleden

Het lijkt me het verstandigst om jouw auto eerst eens te laten uitlezen VOORDAT je zaken gaat verdenken en/of vernieuwen. Meten is weten en gissen is missen, zo sprak ooit eens een wijze dorpssmid uit het Oosten van het Land....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.