Volkswagen Touran 2004: ABS ring Touran 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Onlangs bleef mijn ABS lampje steeds branden. Ik heb de ABS sensor vervangen, maar het probleem is niet opgelost. code uitlezen ABS sensor links achter G46 en sporadic mechan 003.

Op aangeven van een van jullie gekeken naar de ABS ring. Die zit geïntegreerd in het wiellager. Remschijf verwijderd en ring bekeken en foto's gemaakt. Kan iemand mijn vertellen hoe ik er achter kan komen dat de geïntegreerde ABS ring het probleem is? Ik heb een paar foto's toegevoegd om deze ring te laten zien.

Daarnaast nog een tweetal vragen over de sensor. Er zit een plastic dopje op, ik ga ervan uit dat dat er op moet blijven zitten. Of moet dat eraf?

Kan iemand mij vertellen hoe ik de ABS sensor door kan meten met een multimeter om te onderzoeken of daar misschien toch het probleem zit? Wat moet ik meten en met welke waarde?

Alvast bedankt voor jullie reactie

fldejong

Geplaatst door fldejong (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

De storing zegt dat er iets "mechanisch defect" is dus het elektrische gedeelte is in orde anders kan hij nooit zien dat er iets "mechanisch defect" is, als de bedrading stuk zou zijn dan krijg je een storing over een elektrisch probleem maar het elektrische deel is in orde dus ziet de abs computer dat hij iets verkeerd meet en zegt dan mechanisch defect omdat dat als enige overblijft.
Maar als ik die ring zo zie dan ziet dat eruit als een maanlandschap met kraters en oneffenheden...die vlakken moeten er identiek uitzien dus wiellager vervangen is de oplossing.

kaleido 1 (1755) PRO, 10 jaar geleden

Ring is defect , lijkt wel of hij ergens langs heen gelopen heeft of loopt , net wat richard zegt vervangen , maar wel even goed kijken of de nieuwe niks raakt.

check

Beste antwoord, geplaatst door fldejong (0), 10 jaar geleden

Ik heb vandaag een nieuw wiellager gemonteerd en nu is het probleem opgelost. Dopje moest inderdaad blijven zitten.

Bedankt voor alle hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.