Volkswagen Touran: ABS sensor code G46 en Sporadic 003 Mechan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9

Enige tijd geleden bleef het lampje van de ABS branden, uitgelezen en kreeg ik de melding ABS sensor LA. Ik heb vervolgens een nieuwe ABS sensor gekocht en geplaatst. Maar nu blijf ik de volgende meldingen houden:

ABS sensor LA G46
Sporadic 003 Mechan

Kan iemand mij verder helpen, wat kunnen oorzaken zijn?

Alvast bedankt voor de reactie!

fldejong

Geplaatst door fldejong (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Mogelijk zit het euvel niet in de sensor maar in de bedrading / contacten / ABS ring.
Meten = weten....

Gr. paul

fldejong (0), 10 jaar geleden

Ha Paul bedankt voor je reactie. Ik ben nog wat een leek op dit gebied. hoe kan ik e.e.a. doormeten?
Wat kan er mis zijn met de ABS ring? kan die stuk zijn en hoe zie ik dat? ik heb ook wel eens wat gelezen over schoonmaken?
wat kan ik daar aan doen?
graag je reactie,

groet,

Hiz

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Kan zijn dat je een ijzeren ring hebt die die heeeeeelllllll erg vervuild is en dat de sensor deze niet meer ziet zeg maar maar kan ook zijn dat je een sensorring hebt die verwerkt is in het wiellager en dat deze niet juist meer werkt, wiellager vervangen is dan de oplossing maar kan ik niet met 100% zekerheid zeggen vanachter de pc..
De bedrading naar die sensor zou ook kunnen maar de storing zegt dat er een mechanisch defect aanwezig is dus dan denk je weer niet aan de bedrading maar aan het feit dat de sensor zelf stuk is of zelf niet meet zoals hij zou moeten meten. Inderdaad de sensorring is denk ik het eerste wat je moet bekijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.