Volkswagen Golf IV: Accu leeg stationair geen laadt spanning

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i 16V AHW met airco

Geachte,

Alvast bedankt voor het lezen.

Mijn auto komt soms zonder stroom. Als ik hem start (stationair laat draaien) dan meet ik geen 14V. Als ik dan een dot gas geef dan is de 14V er spontaan wel. En nu zit ik na bijvoorbeeld 30 min te hebben gereden en vervolgens 8 uur werken zonder stroom. Hij wil moeizaam starten maar springt gelukkig wel aan.

Nu wil ik met zekerheid weten dat het de dynamo is. Volgens mijn schoonvader (automonteur bij Peugot) zitten de koolborstels vast en door het gas geven komen ze even los.

Daarnaast zou ik graag het type willen weten wat er in mijn auto is gebruikt omdat de sticker niet meer leesbaar is. Kenteken is XD-FJ-42.

Alvast bedankt voor de moeite.

DE

DarkEagle

Geplaatst door DarkEagle (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Er kunnen verschillende types op zitten, als je geluk hebt zit er een bosch dynamo op met een losse spaningsregelaar daar zitten ook gelijk de koolborstels aan vast dan zou je alleen die kunnen vervangen.

Gr. Harry

DarkEagle (0), 13 jaar geleden

hier een foto van mijn achterzijde dynamo..

[img]http://i47.photobucket.com/albums/f192/p...[/img]

Waar dient dat kleine draadje voor?.. En ik kan dan zown nieuwe achterzijde kopen?. Waar ?..

DarkEagle (0), 12 jaar geleden

Ik heb de koolborstels vervangen en heb nu geen problemen meer.. De accu is nog wel slecht maar dat komt nog wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.